Missie en visie

EFAA ontwikkelt al sinds 1986 een opleidingsprogramma voor gepassioneerde Fitnesstrainers, personal trainers, leefstijlcoaches, doelgroep experts, afdelingsmanagers en managers. In 2003 startte EFAA met de ontwikkeling van Leefstijlclub.nl en Bewegen is Medicijn. Nieuwe Gezondheid en het Leefstijl SWITCH project is gestart in 2015. EFAA werkt vanuit NL Actief (Brancheorganisatie) erkende competentie profielen en kennisdossiers, vanuit de nationale en internationale beweeg- en voedingsrichtlijn (Gezondheidsraad en WHO), vanuit gevalideerde gedragsverandering modellen en in de richting van een doorlopende optimalisatie van de levering van onze diensten als professionals.

Missie

Duurzaam resultaat in begeleiden en coachen. Integer en respectvol, gelijkwaardig en opbouwend ondersteunend. Mensen steeds beter adviseren, begeleiden, trainen en coachen. Een gezonder leven en samen werken aan een gezonder opgroeiende generatie. De Fitnessbranche is een zeer belangrijke schakel voor het ondersteunen en initiƫren van een trendbreuk in de groei van overgewicht, obesitas, diabetes en vele andere chronische aandoeningen. Samen bouwen aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk.

Visie

Met de juiste (en wetenschappelijk onderbouwde) leefstijl- en preventie kennis en een effectieve aanpak van ondersteuning in gedragsverandering in combinatie met een landelijk dekkend netwerk van centra, trainers, personal trainers, ambassadeurs, coaches en sprekers, bereiken wij miljoenen mensen. Wij gaan samen voor de verbetering van gezondheid, mentaal welbevinden en kracht, lagere afhankelijkheid van de curatieve zorg, (wel in goede samenwerking met de zorg) en duurzame toename van leefkwaliteit. Voor ons allen en een gezondere toekomstige generatie.

ERKENNING


Fitness Trainers
Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO