27-01-2012

Voor Arthur de Bone is de maat vol. De Capellenaar studeerde vorig jaar af. Ondanks het mooie HBO-diploma Media en Entertainment lukt het niet een baan te vinden. Arthur denkt dat zijn gewicht daar wel eens een rol bij kan spelen.

Daarom is hij van plan dit jaar heel veel kilo's kwijt te gaan raken. Mogelijk gaat dit gebeuren door deelname aan het televisieprogramma Obese. En anders wel dankzij de hulp van zijn personal trainers bij Sportcentrum Rivium.

"Ik ben door twee vrienden opgegeven voor Obese. Toevallig had ik me dezelfde dag in laten schrijven bij de sportschool. De motivatie was er dus al en dankzij het idee van mijn vrienden kreeg ik een extra duwtje in de goede richting. Ik ben een aantal keren bij Eyeworks, de producent, geweest. Er hebben zich duizenden mensen ingeschreven, maar er is slechts plaats voor zes kandidaten. Ik ben medisch getest en heb een aantal gesprekken gehad, ook met een psycholoog. Daar ben ik goed doorheen gekomen. Fysiek en mentaal is alles in orde. Ik hoor nu binnen een paar weken of ik één van de deelnemers aan Obese ben. Het is natuurlijk niet niks om je bloot te geven voor een groot publiek. Maar aan de andere kant geeft het me wel de kans te laten zien wie ik ben en wat ik kan. En het past natuurlijk ook nog eens prima bij mijn opleiding. Ik ben veel te zwaar, maar heb me nooit verstopt. Ik zat op voetbal en badminton en ga elk weekend uit. Vorig jaar heb ik meegedaan aan de voorronde van Cabaretfestival Cameretten met een zelfgeschreven show over mijn figuur. Dit jaar doe ik weer mee. Ik praat vrij en makkelijk. Het is misschien daarom wel dat ik tot de laatste selectieronde ben doorgedrongen. En mocht ik toch niet mee gaan doen met Obese, dan wil dat niet zeggen dat ik er niet voor zal gaan. Ik train bij sportcentrum Rivium en heb in Wout en Vincent twee uitstekende personal trainers gevonden. Het liefst zou ik zien dat ze me blijven begeleiden, ook als ik wel aan het programma mee ga doen. Toen ik hier binnen kwam woog ik tweehonderd kilo. Er zijn er nu al dertien af, maar wat mij betreft gaan we voor de honderd kilo!"

Trainer Wout Traas gelooft in de missie van Arthur. "Als één van de weinige sportscholen in Nederland kunnen wij in ons testcentrum belastbaarheidsmetingen doen en hem heel goed monitoren. Hierdoor kunnen we gericht met hem werken. En ondanks zijn overgewicht heeft Arthur heel wat in zijn mars. Wat dat betreft heeft hij ons al versteld doen staan. Via trainingen en voedingsadviezen wordt hij goed begeleid. Hij is goed gemotiveerd. Daarom moet het gaan lukken!"

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO