18-05-2015

CO-EUR obesitas klinieken en EFAA hebben de handen in elkaar geslagen in de strijd tegen overgewicht door samen een nationaal netwerk te gaan vormen van Overgewicht Preventiecentra. Hiervoor is op 9 mei de eerste groep van 20 trainers/coaches gestart met de opleiding Overgewicht Preventie Coach.  

CO-EUR is een keten van obesitas klinieken en biedt een behandeling voor mensen met een eetstoornis of obesitas. CO-EUR behandelt multidisciplinair met als doel een zichtbare en meetbare duurzame gedragsverandering met als resultaat verbetering van de kwaliteit van leven, versterking van de mentale en fysieke fitheid en een duurzaam gewichtsverlies.

EFAA biedt een overgewicht en obesitas begeleidingsprogramma (Leefstijl Challenge), ontwikkeld conform de nieuwe richtlijn overgewicht en obesitas van TNO/Fit!vak (2014) en is  gebaseerd op pijlers beweging, voeding en mentale fitheid. Het programma ontving in november 2014 een erkende status vanuit NISB als ‘Erkende interventie’ en staat nu ook op de Sportimpuls menukaart.

In de onderstaande 19 regio’s nemen centra al deel aan het Overgewicht Preventie Netwerk waarvan een deel dus met de opleiding Overgewicht Preventie Coach gestart is. Na het afronden van de opleiding kunnen de centra meteen in hun regio aan de slag met het Leefstijl Challenge overgewicht programma. 12 september start de tweede groep aan de opleiding.  In de volgende plaatsen wordt het programma in het voorjaar, of vanaf november 2015 al aangeboden.  

Weert

Schiedam

Elsloo

Rheden

Oldenzaal

Sittard

Vorden

Nieuwegein

Boxmeer

Culemborg

Almere

Uden

Houten

Purmerend

Gennep

Geleen

Tilburg

Hilvarenbeek

Dongen

CO-EUR presenteerde afgelopen zaterdag 16 mei de manier van samenwerking tussen CO-EUR en de Overgewicht Preventie centra. CO-EUR wil alle deelnemers, gemiddeld 1000 per jaar, na de behandeling/begeleiding bij CO-EUR doorverwijzen naar een Overgewicht Preventie centrum. Niet alleen voor deelnemers bij CO-EUR, maar ook voor cliënten die onvoldoende pathologie hebben om in de specialistische GGZ behandeld te worden door CO-EUR worden verwezen naar de Overgewicht Preventiecentra. Andersom kunnen cliënten die zich in eerste instantie aanmelden bij de Overgewicht Preventiecentra en onvoldoende resultaat bereiken of waarbij het vermoeden bestaat dat er psychische pathologie bestaat worden verwezen worden naar CO-EUR voor screening.

Doel van de samenwerking is om een nationaal sluitende preventieketen voor mensen met overgewicht en obesitas te vormen. Hierdoor kunnen mensen gemakkelijker op hun eigen niveau en in hun eigen regio geholpen worden.

De doelstelling van beide organisaties is om mensen multidisciplinair te begeleiden naar een duurzame actievere en gezondere leefstijl. Gedragsverandering is hierbij de primaire doelstelling. Secundaire doelstelling is het verminderen van het onderhuids vetpercentage waarbij gezondheid wel voorop staat.

Een bijkomend voordeel voor de deelnemende locaties is, dat de begeleidingsstructuur in zijn algemeen, op de fitness afdeling, een kwalitatieve impuls gaat krijgen.

Regio claimen?

Sportcentra, personal trainers of gewichtsconsulenten die deel uit willen maken van het Overgewicht Preventie Netwerk kunnen informatie opvragen bij Raymond Steijger: r.steijger@efaa.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO