09-12-2013

In 1989 startten Regina en John van Heel in Weert met het presenteren van een workshop voor instructeurs, genaamd ‘Callanetics vs Callistenics’. Dit was de start van EFAA opleidingen. In 1990 startten de Fitness instructeur opleiding en de Aerobics instructeur opleidingen van EFAA.

EFAA specialiseerde zich vanaf die tijd in praktijkgerichte trainersopleidingen en personal training opleidingen.  Duizenden trainers en instructeurs volgden sinds die tijd de Fitness- en groepslesopleidingen van EFAA en in 1996 startte EFAA de eerste Nederlandse Personal training opleiding. In 2005 kreeg EFAA de licentie van de internationale NASM personal training opleiding, waar EFAA in 2007 een Europese EHFA-accreditatie voor behaalde.

In 1998 startte EFAA met de ontwikkeling van een kwaliteitszorgsysteem op basis van ISO-certificering voor sportcentra en begeleidde meer dan 100 sportcentra naar een ISO-certificering. Vanaf 2011 is deze certificering omgebouwd naar de nieuwe Preventiecentrum-certificering, waar inmiddels bijna 100 sportcentra voor opgeleid en Fit!vak gecertificeerd zijn.

‘Duurzaam bewegen’ is de missie van EFAA, wat doorschemert in verschillende projecten en alle opleidingen van EFAA. “Ik zie een belangrijke taak voor de fitnessbranche in het begeleiden van mensen naar duurzaam bewegen, ofwel, een leven lang actief leven. Als wij als branche in staat zijn om onze klanten te begeleiden naar een actieve leefstijl, dan zijn wij als landelijk netwerk een belangrijke sleutel in het voorkomen van chronische aandoeningen en gezondheidsbevordering”, aldus John van Heel.

Om sportcentra en trainers te ondersteunen deze visie uit te dragen en toe te passen, startte EFAA in 2004 met Leefstijlclub en www.bewegenismedicijn.nl. Met Leefstijlclub hebben sportcentra een tool in handen om hun organisatie kwalitatief te runnen en leden kennis aan te reiken om gezonder en actiever te leven. In 2012 volgde de ontwikkeling van een activeringsprogramma, genaamd FitCoach  (www.fitcoach.nl), waarin met behulp van een beweegmonitor het totale beweeggedrag van de klanten in in kaart wordt gebracht.

In samenwerking met Grow in Excellence ontwikkelde EFAA een hospitality-programma met e-learning voor het management en medewerkers, dat in 2014 op verschillende plaatsen in Nederland wordt aangeboden.

EFAA is sinds 2011 betrokken bij het ELF (Europees E-learning Fitness)-project, bij de ontwikkeling van de diabetesrichtlijn voor de fitnessbranche, bij de nieuwe, door de VSG (Vereniging Sportgeneeskunde) ontwikkelde intake ‘Start Veilig Bewegen’ en bij de ontwikkeling van de nieuwe richtlijn voor het begeleiden van mensen met overgewicht en obesitas.

Het meest recente programma van EFAA is het Nationaal Afslankplan, ontwikkeld op basis van de nieuwe richtlijn overgewicht/obesitas. “Een revolutionair programma dat een grote impact gaat hebben op de preventie van overgewicht en obesitas in Nederland”, vertelt van Heel.

EFAA viert in 2014 dus feest en laat iedereen mee feesten door op de Fitness A en NASM PT opleiding in het eerste kwartaal 25 euro korting te geven. Tevens maken de deelnemers kans op een opleidingen-waardecheque van 250 euro.

www.efaa.nl

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO