12-02-2021

Het boek ‘Bewegen als medicijn’ geeft zeven essentiële inzichten voor een beter leven. Toepassing van die inzichten kan tot 80% vermindering van ziekte leiden. Op maandag 15 februari verschijnt de tweede druk.

Als iedereen de zeven essentiele inzichten van Bewegen als medicijn toepast, dan zouden we veel minder, misschien wel 60 tot 80%, ziek zijn. We zouden langer leven met meer leef-kwaliteit, minder blessures oplopen en minder complicaties krijgen bij ziekten. Opmerkelijk is dat we de meeste tijd van ons bestaan als Homo Sapiens optimaal actief hebben geleefd en dat we pas de laatste 70 jaar ons lichaam en ons gedrag hebben laten versloffen.

Het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ is geschreven door John van Heel. Al sinds 1983 is hij leefstijlcoach, ondernemer in de sport, opleider en auteur. Hij omschrijft hoe het de afgelopen jaren is misgegaan, wat de huidige status is en hoe we weer terug kunnen naar een gezonde leefstijl. Ook beschrijft Van Heel hoe je bewegen als medicijn in kan zetten om af te vallen, als je reuma hebt, kanker, astma, COPD, hart- en vaat ziekte. Zelfs vertelt hij hoe je dat doet als 50-plusser en professional.

Deze maand komt de 2e druk uit van het boek, wat bijzonder te noemen is. “Dat zien we tegenwoordig niet zo vaak meer”, aldus Ton van Poelgeest van Elmar, de uitgever van het boek. “De belangstelling voor gezond leven door beweging neemt gelukkig enorm toe, maar dat wil niet zeggen dat mensen er een boek over kopen. Als ze dat blijkbaar toch doen, dan zegt dat heel veel over het vakmanschap waarmee het boek geschreven is.”

Het boek is te bestellen via deze link: https://hoedoejedat.nu/bewegen-als-medicijn/programma-b-boek

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO