19-03-2018

Natuurlijk gezonder leven, gezonder eten, gezonder bewegen, mentaal sterker, kortom, goed voor ons lijf zorgen, minder ziek, minder risico op ziekten, gezonder ouder worden, minder zorg(kosten), lagere last voor mantelzorgers, betere leef kwaliteit, goed voorbeeld voor de jeugd en we laten iets achter om trots op te zijn, in plaats van een maatschappij met meer dan 80% overgewicht tussen 2050 en 2060. Dat is wat er nodig is in onze maatschappij om het tij te keren van alsmaar toenemende ziekte en o.a. overgewicht. Wat hebben we daarvoor nodig?

1. Bewustzijn over hoe je dat aanpakt,

2. Een keuze maken dit toe te passen en

3. De gezondere leefstijl bij onszelf conditioneren, tot het een automatisme is en we er ons leven lang de vruchten van plukken.

3 eenvoudige stappen zou je zeggen, maar op alle drie de punten gaat het mis.

Bewustzijn, ofwel, kennis, weten hoe het zit, is een van de meest belangrijkste fundamenten om gedragsverandering door te kunnen zetten. Hebben we de verkeerde kennis, dan nemen we verkeerde beslissingen. Daarom is het nodig dat we focussen. Niet op alle leefstijl facetten tegelijkertijd, maar op 1. En de gekozen focus voor maart en april 2018 is actiever leven. Wil je echt profijt halen uit deze focus, dan is het belangrijk kennis op dit vlak op te doen. Leer over het metabolismeplan, de schijf van 3, waarom recreatief bewegen de vetverbruiker is en waarom we met spiertraining onze spiermassa vasthouden, in plaats van 50% verliezen tussen de 30 en 80 jaar. Pas als je de kennis hebt, maak je de keuze, stap 2. Stel dat die keuze is, 10 minuten extra recreatief bewegen per dag, bijvoorbeeld extra wandelen, dan kan nummer 3 van start, het conditioneren. Want we zijn gewoonte wezens. Het oude gedrag lonkt, vooral de eerste 1 a 2 maanden. Elke keer als je gaat wandelen of tegen jezelf zegt dat je gaat wandelen, train je je onderbewuste om het gedrag te automatiseren. Dat heeft wel 60 tot 90 keer nodig, waarin we doorzettingsvermogen nodig hebben, daarom helpt het enorm als we de kennis hebben over het waarom.

Stap jij in op deze Leefstijl Switch revolutie? Samen naar een gezondere leefstijl groeien, stapje voor stapje? Voor jezelf? Maak dan een account aan op www.leefstijlclub.nl, doe de leefstijlscan en activeer de Switch ‘meer bewegen’. Je krijgt dan een video, een factsheet en een tip programma aangereikt.

Ben je een professional in de sport, zorg, onderwijs, welzijn, overheid of in een bedrijf of organisatie en wil je anderen helpen gezonder te leven, gebruik dan de Leefstijlscan en Switch om de goede kennis aan te reiken en mensen keuzes te laten maken die leiden naar duurzame verandering van de leefstijl. Vraag gerust het ambassadeurspakket gratis op bij info@nieuwe-gezondheid.nl. Of wordt steunpunt en volg de leefstijlcoach training, vraag naar de brochure van Nieuwe Gezondheid voor bedrijven of voor fitness professionals.

Samen voor een gezondere toekomst!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO