06-10-2016

2 daagse cursus over leefstijl, voeding, beweging en gezondheidsbevordering.

Lekker vitaal, dat wil iedereen, alleen lukt het niet iedereen. Erger nog, het lukt de meeste mensen niet, meer dan de helft van de bevolking heeft een chronische aandoening en 52% heeft overgewicht, terwijl; dat in de jaren 80 nog maar 15% was. Zijn wij mensen zo zwak, wat is er aan de hand?

Het is een combinatie van factoren en twee zeer sterke factoren zijn de omgeving en onze kennis. Wij hebben met z’n allen gewoonweg geen leefstijl onderwijs genoten en hebben ons eigenlijk op laten voeden  door o.a. de media en voedingsmiddelen industrie. Het gemak staat vaak voor de gezondheid. De media en voedingsmiddelen industrie indoctrinatie is dermate sterk dat wij ons letterlijk ziek eten. Daarbij komt dat de automatisering, digitalisering en robotisering ons verlijd om vooral steeds minder in beweging te komen. Samen een letterlijk dodelijke mix.

Hoe prik je door die indoctrinatie heen? Welke kennis is daarvoor belangrijk? Kijken we naar de beschikbare richtlijnen op gebied van leefstijl, dan zegt de wetenschap daarover, zouden we dat collectief toepassen, dan zouden we daadwerkelijk 70 tot 90% minder risico lopen op chronische aandoeningen en jaren langer vitaal leven. De kennis over de richtlijnen is in eerste instantie cruciaal natuurlijk, maar ook gedragskennis is een essentiële factor om de leefstijl duurzaam gezonder en vitaler te maken. Kennis over ons gedrag, mentale fitheid, indoctrinaties verzwakken en ons eigen wil sterker maken zijn nodig om echt stappen te maken naar een gezondere toekomst. En weet je hoe je je gedrag op gebied van je leefstijl een positieve impuls kan geven, dan heb je ook de tools in handen om je leven op andere vlakken positieve impulsen te geven.

Al meer dan 30 jaar onderzocht  John van Heel, van EFAA opleidingen, sport- en leefstijl instituut Lifestyle Vitae en Nieuwe Gezondheid, gezondheid van een preventieve en leefstijl kant. Hij zocht naar wetenschappelijke onderbouwing op gebied van bewegen, voeding en gedragsverandering en ontwikkelde vanuit deze research een leefstijl- en preventie adviseur en coach training. De eerste training van 2 dagen verzorgt hij in Weert op 18 november en 2 december. Deelnemers creëren hun eigen leefstijl kompas in deze training op gebied van bewegen en voeding, maar er wordt ook meteen gekeken naar de aanwezige belemmerende indoctrinaties.

De training is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezondere leefstijl, om leefstijl als gezondheidsmedicijn in te zetten, en is daardoor ook geschikt voor voorlichters, adviseurs, begeleiders, leerkrachten, zorg- en welzijn medewerkers en vooral ook ouders. Het goede voorbeeld zorgt immers voor een gezondere opgroeiende generatie.

Interesse om deel te nemen, mail naar info@nieuwe-gezondheid.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO