28-09-2014

Nieuwe beweeg- en preventie richtlijn als deeloplossing voor overgewicht en toename ziekten!

Steeds meer overgewicht, diabetes, chronische ziekten, steeds jongere jeugd met chronische ziekten en overgewicht, groeiende ziektekosten, maar erger nog, het toenemende leed die ziekten met zich meebrengt en achteruitgang in leef kwaliteit. De WHO (World Health Organiszation) spreekt zelf van een overgewicht epidemie en de EU commissie van een inactiviteit pandemie. Daar tegenover staat een miljarden industrie van medicijnen, plastische chirurgie, vitaminen en afslank middelen. We geloven nogal gemakkelijk in de Quick fix voor onze vitaliteit en gezondheid.

Het wordt tijd om de koe bij de horens te pakken. Lees ook het artikel:

“De Fitnessbranche als kartrekker van een actieve leefstijl!”

http://issuu.com/efaa_inbeweging/docs/fe_artikel_fitnessbranchealskartrek

De schijf van 3 beweeg- en preventie richtlijn (ACSM en WHO) volstaat uitstekend om een volgende stap te maken naar een actiever Nederland, met een kleine aanvulling. De sleutel ligt nl. in actief leven, de gehele dag door, elk dagdeel, niet alleen in 2 keer per week sporten. Sporten en spieren trainen is en blijft belangrijk om gezond te blijven, echter moeten we ook de belangrijkste sluipmoordenaar, langdurig zitten, bestrijden.

Hoe krijg je het voor elkaar dat we met z’n allen actiever gaan leven volgens deze nieuwe beweeg- en preventie richtlijn? Dat begint bij iedereen die advies en begeleiding geeft op het gebied van bewegen. Train en begeleid niet alleen in je eigen sport, maar adviseer ook in voorkomen van langdurig zitten en elke dag of nog liever elk dagdeel bewegen.

Kosteloos Bewegen is Medicijn programma voor alle sportcentra-, fitness trainers en personal trainer van Nederland!

EFAA reikt, met het Bewegen is Medicijn ambassadeurs programma, zonder kosten, kennis en materialen aan, aan alle sportcentra, fitness trainers en personal trainers van Nederland. Alleen samen kunnen we significant resultaat bereiken.

Bij deze dus een oproep aan alle sportcentra, fitness trainers en personal trainers, als je nog geen inlogcode naar de Leefstijlclub toolbox hebt, ga naar www.bewegenismedicijn.nl en schrijf in als Bewegen is Medicijn ambassadeur. Je ontvangt dan meteen de inlog, kan starten met de Bewegen is Medicijn e-learning, krijgt de beweeganalyse en het beweegplan en Schijf van 3 materialen ter beschikking, en kan aan de slag.

Sportcentra en personal trainers die een stapje verder willen gaan en Bewegen is Medicijn steunpunt willen worden of het FitCoach activeringsprogramma willen aanbieden in de eigen regio, kijk op www.efaa.nl onder ‘Bewegen is Medicijn’ en ‘FitCoach’.

www.bewegenismedicijn.nl

www.efaa.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO