06-04-2020

Steeds meer bereikt ons het nieuws dat met name mensen die niet fit zijn en obese mensen op de IC belanden vanwege het corona virus. Nu is gezonder leven natuurlijk geen garantie, maar het blijkt wel zeker een goede preventieve maatregel te zijn om de ernst van de klachten te verminderen. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat iedereen extra preventieve maatregelen kan nemen, bijvoorbeeld gewoon door meer te gaan bewegen en sporten. We zullen dan wel rekening moeten houden met de door het RIVM voorgeschreven regels. Het NOC*NSF heeft een beweegadvies opgesteld voor ons, waarin het beweegadvies van de Gezondheidsraad en de World Health Organization gecombineerd is met het advies van het RIVM. Goed om zoveel mogelijk te delen en verspreiden.

Zorgt de toepassing hiervan dat je dan geen corona kan krijgen? Nee, zeker niet, iedereen kan corona krijgen. Toepassing zorgt er ook niet voor dat je, als je nu bij de risico groepen behoort, dan in een keer niet meer bij die risicogroepen behoort. Toepassing zorgt er echter wel voor dat je het risico verlaagt. Elke actie die je onderneemt op het gebied van meer bewegen, sporten en spierversterkende training, zorgt voor een stukje verhoging van je weerstand en verlaging van het risico. Dat is een zeer geleidelijk proces maar je kan er maar beter vandaag dan morgen mee beginnen. Het blijft zeer belangrijk om de richtlijnen van het RIVM en de adviezen en regels van het kabinet te handhaven.

Download het advies van NOS*NSF en lees deze gerust de bijlage even op je gemak door. Start vandaag nog met het opbouwen van je weerstand.

https://hoedoejedat.nu/downloads

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO