24-11-2019

Een preventiebeweging voor gezondere generaties!

Als we die vraag allemaal zouden kunnen beantwoorden, en dat bewegen als medicijn dan ook meer toe zouden passen, dan zouden we veel minder, misschien wel 60 tot 80% minder  ziek zijn, langer leven met een hoge leef kwaliteit, minder blessures oplopen en misschien wel het belangrijkst, onze jeugd hierin meenemen. Daardoor zouden ze dan straks de ongezonde leefpatronen niet af te hoeven leren. Helaas is het nog niet zover, maar dit boek is een aanzet daartoe.

Het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ is door John van Heel geschreven vanuit de zorgen over de heersende overgewicht, obesitas, diabetes en sarcopenie (spierdegeneratie) epidemieën. Wij volwassenen ondervinden de nadelen, maar het risico en perspectief voor de opgroeiende jeugd is nog erger. We weten natuurlijk allemaal wel dat bewegen belangrijk is, maar weten we ook welke vormen belangrijk zijn, waarom en vooral hoe we dit in ons leven toe kunnen passen? Hoe bewuster we ons zijn hierover, des te gemotiveerder we zijn om het ook toe te passen.

In het boek wordt niet alleen omschreven wat de geschiedenis is van ons hedendaags beweegpatroon, ook is er aandacht voor langdurig zitten, het wat, waarom en hoe van onze beweeg rituelen, het totaal leefstijl ‘recept’, hoe je een leefstijl switch kan maken, de 7 essentiële inzichten van bewegen als medicijn, hoe je dat doet als je af wil vallen, reuma hebt, kanker, astma, COPD, hart- en vaat ziekte, maar ook hoe je dat doet als ouder, 50 plusser en professional. Ook is er in het boek aandacht voor een toekomstvisie op een gezondere maatschappij, met o.a. Positieve Gezondheid als thema.

Een boek wat volgens auteur John van Heel, misschien wel het belangrijkste boek is wat je in je leven leest. Tevens is het boek een aanzet tot een preventiebeweging voor gezondere generaties.

Het boek bestellen (a 14,99) kan hier

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO