03-04-2017

UITNODIGING BEWEGEN IS MEDICIJN FASE 2 ‘Alles is Gezondheid’ en Nieuwe Gezondheid

In 2013 startte EFAA met de Bewegen is Medicijn beweging, waarin het bekendmaken van de WHO beweeg- en preventie richtlijn (de Schijf van 3) centraal stond. Inmiddels zijn er meer dan 1000 Bewegen is Medicijn ambassadeurs die de Schijf van 3 kennen en gebruiken, maakt een netwerk van leefstijl coaches er gebruik van en is de Schijf van 3 onderdeel van de beweegdeskundige protocollen die door Fit!vak i.s.m. o.a. TNO ontwikkeld zijn en maken dus meer dan 100 preventiecentra gebruik van de richtlijn.

Wij zijn niet de enige branche die werk maakt van preventie, er is een landelijke beweging op gang die vanuit VWS in gang is gezet, genaamd Nationaal Programma Preventie en hieronder valt het programma ‘Alles is Gezondheid’. EFAA/Nieuwe Gezondheid is pledge houder van deze beweging en heeft als ambitie geformuleerd dat de fitnessbranche een nog belangrijkere plek in gaat vullen als het gaat om leefstijl inzetten als preventiemedicijn. Fase 2 van bewegen is medicijn is dus Leefstijl is Medicijn, en onze krachten als branche op dit vlak nog meer bundelen.

De vraag die wij ons zelf gesteld hebben is: “Hoe kunnen wij als branche een effectieve en duurzame extra bijdrage leveren aan de gezondheidsbevordering van de Nederlandse bevolking en bijdragen aan de trendbreuk van toename van chronische aandoeningen zoals overgewicht en diabetes?”.

In juni ondertekenen wij vanuit de Nieuwe Gezondheid visie de ‘Alles is Gezondheid pledge’ en zouden die graag breed vanuit de branche presenteren tijdens die ondertekening. Daarom organiseren wij op 6 mei in Weert en 3 juni in Alphen aan den Rijn (11.00 uur tot 13.30 uur), twee bijeenkomsten over de pledge en de ideeën om samen een vuist te maken, om zo de 2e fase van Bewegen is Medicijn invulling te geven. We doen dat al gedeeltelijk door middel van Nieuwe Gezondheid, en veel sportcentra en trainers passen deze materialen ook al dankbaar toe naar hun achterban. We delen graag met jullie hoe wij de verdere verbreding van deze beweging zien en horen graag van jullie wat jullie ideeën zijn.

Een mooie stap is al dat EFAA onlangs een partnership is aangegaan met Kenniscentrum Sport (voorheen NISB), om deze beweging ook vanuit dit kennisinstituut te voeden.

Meld je aan via info@nieuwe-gezondheid.nl, versterk deze beweging en je ontvangt verder inhoudelijke informatie.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO