02-06-2020

Al 2,5 maand kunnen 3,5 miljoen mensen niet naar hun wekelijkse fitness- of sportles bij de 2000 sportcentra van Nederland. Die wekelijkse sportmomenten vormen een van de fundamenten van een gezonde leefstijl, waar deze 3,5 miljoen mensen bewust voor gekozen hebben. Ze versterken hun spieren en verbeteren hun conditie, met alle gezondheidsvoordelen die dat met zich meebrengt.

Vanaf half maart zijn ze op zoek gegaan naar alternatieven, er werden veel workouts via internet aangereikt om aan mee te doen, de calisthenicsparken werden optimaal gebruikt, we gingen meer joggen, fietsen en wandelen, toch hebben we met z’n allen ingeleverd in deze periode, meer dan 50 % beweegt beduidend minder en volgens experts komen we gemiddeld 3 tot 5 kilo aan in de 3,5 maand van sluiting van de sportcentra.

Elk nadeel heeft z’n voordeel, zo hebben velen toch ontdekt dat het dagelijks bewegen, die wandeling of even een half uurtje met de fiets, een gemakkelijke en prettige aanvulling is op het sportprogramma. Volgens de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad is het ook juist de combinatie van sport, fitness en recreatief bewegen, die de meeste gezondheidsvoordelen biedt.

Als we weer vol aan de slag gegaan zijn in de fitnesszalen is met misschien mogelijk om die extra wandelingen erin te houden ? Mensen die elk dagdeel bewegen zijn over het algemeen niet alleen gezonder, ze leven ook met een hogere leef kwaliteit en langer. Laat ons dan minimaal leren van deze crisis dat we meer moeten bewegen. Bijkomend voordeel is dat we ons ook weerbaarder maken, mocht er een volgende virusgolf de kop opsteken.

Elke dag een extra wandeling dus, en beter nog, elk dagdeel.

Houd jezelf fit, sterk en gezond !

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO