30-10-2009

Fiscaal aantrekkelijke regelingen als een fiets van de zaak en bedrijfsfitness blijven gewoon gehandhaafd in het nieuwe Belastingplan voor 2010. Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.De Jager reageert op een pleidooi van Bovag, RAI, ANWB, VNO-NCW en de Fietsersbond. Die stelden dinsdag gezamenlijk dat de fiets van de zaak dreigt te verdwijnen. 'Hardnekkige onjuistheden', zegt De Jager, wiens Belastingplan maandag in de Tweede Kamer wordt behandeld.

Allerlei eisen die aan fiscale regelingen als die voor een bedrijfsfiets zijn gesteld, zijn voor werkgevers en werknemers ingewikkeld en voor de Belastingdienst moeilijk te controleren. De Jager schaft ze daarom af. Ook voor bedrijfsfitness vervallen eisen. De werknemer kan nu zelf het fitnesscentrum uitkiezen.

'Gaat voorbij aan het probleem' Brancheorganisatie Bovag vindt dat De Jager voorbijgaat aan het probleem. De fiets van de zaak valt namelijk binnen een maximum van 1,5 procent van de totale loonsom.

Volgens woordvoerder Paul de Waal van Bovag moet de fiets dan de concurrentie aan met andere uitgaveposten als bedrijfsuitjes. 'We willen juist een uitzondering voor de fiets, net zoals die er is voor telefoons en laptops van de baas. De bedrijfsfiets leidt tot meer beweging voor werknemers en minder CO2-uitstoot. Dat moeten we stimuleren.'

Overgangstermijn van drie jaarDe Jager heeft verder besloten tot een overgangstermijn van drie jaar. Bedrijven kunnen in die periode kiezen of ze de oude of de nieuwe werkkostenregeling aanhouden.

BijlageKamerbrief De Jager wijzigt werkkostenregelingBron: Zibb, Ministerie van Financiën

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO