07-02-2022

Steeds meer onderzoek bevestigt dat dagelijkse fysieke activiteit de cognitieve prestaties verbetert bij volwassenen van middelbare en oudere leeftijd! Een nieuwe studie door onderzoekers van de University of California San Diego School of Medicine voegt toe aan de canon van onderzoek dat fysieke activiteit associeert met cognitieve prestaties, dit keer met behulp van 90 proefpersonen van middelbare leeftijd en ouder die activitytrackers droegen terwijl ze fysiek actief waren en mobiele cognitieve tests vanuit huis voltooiden.

"De toekomst van leefstijlinterventies gebeurt steeds meer op afstand", zegt Raeanne Moore, PhD, universitair hoofddocent bij de afdeling psychiatrie aan de UC San Diego School of Medicine en hoofdonderzoeker van het onderzoek. "De pandemie heeft dit bijzonder duidelijk gemaakt." Op de dagen dat hun fysieke activiteit toenam, zo bleek uit de studie, presteerden de 50- tot 74-jarige deelnemers effectiever op een uitvoerende functietaak, en op de dagen dat hun fysieke activiteit afnam, namen hun cognitieve prestaties ook af. De bevindingen zijn op 31 januari 2022 gepubliceerd in het tijdschrift JMIR mHealth en uHealth.

Ervoor zorgen dat mensen van alle leeftijden zich comfortabel en zelfverzekerd voelen om fysiek actief te zijn, is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van het individu!

More people, more active, more often!

https://www.news-medical.net/news/20220201/Daily-physical-activity-boosts-cognitive-performance-in-middle-aged-and-older-adults.aspx

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO