23-10-2014

We krijgen wel eens de vraag: hoe pak je dat nu aan in de praktijk, dat Bewegen is Medicijn coach?

 

Beweeganalyse

Het belangrijkste waar de Bewegen is Medicijn coach zich in onderscheid is de toepassing van de WHO Schijf van 3 beweeg- en preventie richtlijn. Toepassing hiervan heeft immers aangetoond dat hiermee het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50% verminderd kan worden, maar het brengt ook in dagelijkse vitaliteit en energie een enorme meerwaarde. We reiken hiervoor een Schijf van 3 beweeganalyse aan, die te downloaden is in de toolbox. Binnen een paar minuten in er een beweeganalyse gemaakt van het gemiddeld aantal minuten per dag dat men actief is per onderdeel van de schijf van 3.

 

Beweegplan

Een volgende stap is het opstellen van een beweegplan volgens de Schijf van 3. Hiervoor reiken we het 4 fasen beweegplan aan, de introductie fase, voor de eerste weken, de optimalisatie fase voor week 3 en 4, de resultaatfase, meestal ingezet voor 4 weken en de behoud fase, voor de periode daarna. In de e-learning Bewegen is Medicijn trainer wordt dit uitgebreid toegelicht.

 

Bewustwordingsmaterialen

In de toolbox kan je onder Bewegen is Medicijn materialen vinden over Bewegen is Medicijn en de Schijf van 3, om deze beweeg- en preventie richtlijn gemakkelijk onder de aandacht te brengen. Ook gemakkelijk om op social media te gebruiken.

 

Steunpunt

Elke maand maken wij een Bewegen is Medicijn nieuwsbrief en inspiratie materiaal, welke je kan gebruiken naar klanten toe, maar ook naar je netwerk. Omdat we veel vraag hebben gekregen om dit pakket ook zonder management tools aan te bieden, reiken we nu ook een bewegen is Medicijn steunpunt pakket aan zonder de tools, voor slechts 10 euro per maand.

 

Heb je de e-learning nog niet gevolgd, ga er gerust eens mee aan de slag, download de beweeganalyse en het beweegplan en ga er maar eens met je klanten mee aan de slag.

 

Onze doelstelling is om alle trainers, personal trainers, coaches, adviseurs en begeleiders de Bewegen is Medicijn coach informatie aan te reiken en dat zij de materialen ook daadwerkelijk toepassen zodat we samen een beweging van Actief Leven aan kunnen zwengelen. Pas je deze middelen al toe, laat ons via de facebook pagina van Bewegen is Medicijn gerust eens weten op welke manier jij deze toepast, dat kan wellicht anderen inspireren.

 

Heb je interesse om ook het leefstijl activeringsprogramma FitCoach en de Leefstijl Challenge in jouw regio toe te passen, vraag de informatie aan via info@efaa.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO