18-10-2021

Hoe interesseren we mensen in de regio voor onze unieke dienstverlening, dat is de uitdaging voor elke ondernemer en zeker ook voor elke sportschoolhouder. We zetten acties op zoals een maand gratis, een sporttas cadeau, gratis inschrijven, sommigen gaan zelfs voor een sixpack in 6 weken, enz. enz. We zijn hierin echter zeker geen uitzondering, want bijna alle fitness ondernemers, maar tegenwoordig ook medische fitnesscentra en low budgets schreeuwen het met deze campagnes van de daken. Het wordt steeds moeilijker op te vallen en het wordt ook steeds lastiger om duidelijk te maken dat je anders bent dan de € 9,95 low budget om de hoek. Wij weten wel dat de expertise en klantgerichtheid van onze service het grote verschil kan maken, maar hoe krijgen we dat duidelijk bij mensen die nog nooit contact met ons hebben gehad en nog nooit een stap bij ons hebben binnengezet?

Allereerst kunnen we natuurlijk onze expertise inzetten. Veel sportcentra zijn ook NL Actief preventiecentrum en bieden begeleiding voor mensen met diabetes, overgewicht/obesitas, NAH en reuma. In Weert bieden we al meer dan 10 jaar leefstijl lezingen, cursussen en programma’s voor bedrijven, leden, specifieke doelgroepen en ouderen. Deze aanpak hebben we afgelopen 2 jaar vertaald naar concrete programma’s die we onlangs vanuit Leefstijlclub ook aanbieden via andere sportcentra, personal trainers, leefstijlcoaches en fysiotherapie praktijken. Met dit Healthy Lifestyle, Healthy Ageing programma positioneren we ons als gezonde leefstijl en gezond ouder worden partner in de regio’s en bieden we o.a. het Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH programma aan.  Je kan door die andere positionering dus ook een totaal andere doelgroep aanspreken dan de gemiddelde doelgroep van de dominant aanwezige low budget clubs.

Toch blijft het een uitdaging om onder het netvlies te komen van je potentiële klant. We pogen dat de laatste jaren met name te doen via social media, maar bemerken toch vooral dat de mond op mond reclame voor 70 tot 85% van de nieuwe instroom zorgt. Eigen leden optimaal meenemen in je unieke aanbod, zoals programma’s, educatie en bewustwording en de gezond leven missie is dus super belangrijk voor de positionering, maar ook voor het retentie effect en de nieuwe instroom. De uitdaging blijft, hoe dat goed neer te zetten, die non actieven in de regio te bereiken en tegelijkertijd de volle aandacht geven aan de eigen leden.

In de afgelopen 2 jaar heeft de wereld definitief en dankbaar kennis gemaakt met webinars. De kennis die wij hebben binnen de fitnessbranche op het gebied van gezond bewegen, effectief sporten, bewegen om af te vallen, gezonder leven en healthy ageing, om maar een paar thema’s te benoemen, kunnen we gemakkelijk vertalen naar informatie factsheet, lezingen, workshops en webinars. Het interessante van webinars is dat die toegepast kunnen worden om leden een extra meerwaarde te bieden, maar tevens nieuwe mensen kunnen aantrekken. Met de lezingen, workshops en webinars laten we zien waar we voor staan en kunnen we informatie over onze dienstverlening en programma’s opnemen, waardoor de stap voor niet leden om eens binnen te stappen aanzienlijk verlaagd wordt.

Ik voorspel een definitieve intrede van webinars binnen de fitnessbranche. Vanuit Leefstijlclub hebben we de eerste al ontwikkeld, die heet: ‘Doe de leefstijlscan’. Hiermee roepen we leden, maar dus ook niet leden op, om een door ons digitaal ontwikkelde leefstijlscan te doen, gebaseerd op de Gezondheidsraad voeding- en beweegrichtlijn, waardoor men inzicht krijg in welke leefstijl aspecten hun gezondheid bevorderen en welke hun gezondheid schaden. Uiteraard bieden we ook oplossingen aan om die schadelijke leefstijl aspecten te verminderen.

John van Heel

EFAA en Leefstijlclub

Meer weten over die Leefstijlclub aanpak en de ‘Doe de Leefstijlscan’ campagne, mail naar info@leefstijlclub.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO