17-05-2016

Doorbraak gewichtscontrole, de ommekeer van de overgewicht toename in zicht?

De laatste 30 jaar zijn er honderdduizenden afslankmiddelen de markt op geslingerd, en we worden maar dikker en dikker. In 1980 had 15% van ons overgewicht, nu 52% (GGD). TNO en Fit!vak deden in 2014 onderzoek om een leefstijl gerelateerd kennisdossier ‘Overgewicht preventie’ op te stellen. De aanpak die in dit kennisdossier van TNO/Fit!vak omschreven staat onderscheid zich met 99,9% van alle afslank producten, die er in de regel alleen op gericht zijn om (snel) kilo’s kwijt te geraken. Het uitgangspunt van de aanpak in het kennisdossier is ‘gezondheidsbevordering’, met als accent een gezonder gewicht. Het resultaat: een gewicht controle en afslank recept met resultaat garantie!

Het resultaat van dit onderzoek van TNO en Fit!vak is waarschijnlijk een doorbraak en misschien wel kantelpunt op gebied van de ontwikkeling van overgewicht.

De belangrijkste bronnen voor het kennisdossier overgewicht preventie waren de nieuwe beweeg- en preventie richtlijn van de World Health Organization en de Voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad. Samen vormen deze twee richtlijnen het ‘Nieuwe Gezondheid’ model. EFAA in Weert ontwikkelde vanuit het kennisdossier van TNO een programma genaamd ‘Leefstijl & Afslank Challenge’, wat in november 2014 een erkende status kreeg als ‘Erkende interventie’ van NISB. Ook GGD onderzocht het programma met zeer veelbelovend resultaat.

Vooral de leefstijl aanpak, zonder dieet, zonder afslank pillen of poeders, puur natuur, brengt met zich mee dat deelnemers binnen 3 tot 6 maanden significant resultaat bereiken en hun leefstijl stapje voor stapje verbeteren. Volgens de makers van het programma is het met dit programma mogelijk om de groei van overgewicht in Nederland een halt toe te roepen en op termijn zelfs om te keren.

Het duurzaam afvallen recept ontrafeld, gratis inspiratie lezing!

In de Europese Obesitas week (de week van 21 mei) vinden er door heel Nederland gratis inspiratie lezingen plaats, waarin het duurzaam afvallen recept gepresenteerd wordt. Inschrijven kan op www.fitcoach.nl (klik op de "Keer Overgewicht om" banner).

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO