02-07-2018

De richtlijnen van de Gezondheidsraad liegen er niet om, die staan boordevol met bewijzen van welke ziekten we allemaal kunnen voorkomen door meer te bewegen, onze spieren te trainen en plantaardiger te eten.

Ook de praktijk bewijst dit feit, mijn eigen vader kreeg het advies meer te gaan bewegen, of anders zou zijn onderbeen binnen 5 jaar geamputeerd moeten worden vanwege de diabetes. Hij startte met meer wandelen en binnen een paar maanden was het gevaar geweken. De preventieve kracht van bewegen en voeding is enorm, als men die bewust toe gaat passen.

Het wetenschappelijk onderzoek is er al jaren overduidelijk in, preventie kan duizenden, misschien wel tienduizenden levens redden per jaar, maar toch is er nog geen grote, nationale preventie switch beweging op gang. Nog geen zorggroepen die zwaar insteken op kennisbevordering van leefstijl en preventie van zorgmedewerkers, nog geen massale preventie trainingen voor praktijk ondersteuners, nog geen nationale trainingen op gebied van voeding en beweging voor fitness trainers.

Dat laatste, daar gaat EFAA nu werk van maken. EFAA volgt het advies hierin van Europe Active en NL Actief, fitness trainers zullen o.a. de beweegrichtlijnen van het Overgewicht en Obesitas handboek, maar ook die van Motivational Interviewing moeten beheersen, willen ze mensen beter begeleiden naar gezonder leven. Daarom biedt EFAA de deelnemers van de ‘Fitness met Passie’ workshops, die in september en oktober op 5 plaatsen in Nederland gehouden worden, gratis deelname aan de Overgewicht en Obesitas e-learning en de video e-learning Motivational interviewing.

Samen  duizenden levens redden door mensen de preventie Switch aan te bieden en ze daarna effectief te begeleiden zodat de nieuw gekozen leefstijl switch geïntegreerd wordt in de leefstijl.

Wil je vast op de lijst komen om een uitnodiging te ontvangen voor de Fitness met Passie workshops, mail naar info@efaa.nl. Je ontvangt dan in augustus een overzicht van de data en locaties. 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO