05-10-2014

Een positief perspectief voor de jongere generatie!

Wat is de rol van de Bewegen is Medicijn ambassadeur?

 

Meer dan 50% van de chronische aandoeningen die nu de kop op steken verdwijnen, van de 15.000 tot 30.000 sterftegevallen per jaar door inactiviteit blijft bijna niemand meer over, Nederland als meest actiefste en meest gezonde land van Europa en een jonge generatie met een positief perspectief!

 

Dit begint bij alle sport/beweeg/leefstijl begeleiders van Nederland. Of je nu voetbal training geeft, personal training, naschoolse sportactiviteiten, meer bewegen voor ouderen, gymnastiek, fitness training, maar ook als gewichtsconsulent, de praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, enz. Als professional kan je je advies over sport, bewegen en leefstijl een klein beetje breder aanpakken, en daarmee een groot verschil maken. Er wordt sinds 2009 een internationale beweeg- en preventie norm vanuit de World Health Organisation geadviseerd, de Schijf van 3. Wordt Bewegen is Medicijn ambassadeur en je ontvangt zonder kosten maar liefst 5 e-learning cursussen ter beschikking over actief leven volgens de internationale richtlijn, over het BRAVO principe en over de 4 fasen aanpak in advisering en begeleiding. Je ontvangt echter ook materialen ter beschikking om een beweegplan voor iemand op te stellen en om de Schijf van 3 bekend te maken.

 

Ben je al Bewegen is Medicijn ambassadeur, heb je de cursussen al gevolgd? Pas je de beweeg analyse en het beweegplan al toe? Gebruik je het Schijf van 3 materiaal om je patiënten/cliënten/leden//klanten bekend te maken met de schijf van 3?

 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de jongere generatie een positiever toekomst perspectief krijgt, in de plaats van afstevenen op 90% overgewicht in 2060 als we zo doorgaan als nu.

 

Zit je in een begeleidende of adviserende rol of ben je een trainer, schijf dan meteen in als Bewegen is Medicijn ambassadeur op www.bewegenismedicijn.nl

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO