28-07-2008

Als je een regulier sportcentrum runt of bezit, dan zal het je niet ontgaan zijn dat je de laatste tijd minder walk-ins mag begroeten en dat het lastiger is om nieuwe leden überhaupt in te schrijven. Heb je dan ook nog een hoog verloop, boven de 30%, dan mag je een kritiek e tijd verwachten. De sportcentra die zich richten op een specifieke doelgroep, lage prijs, alleen voor vrouwen, schieten als paddenstoelen uit de grond en ook de paramedische sector zit niet stil.

Het is een goed moment om onze diensten eens goed onder de loep te nemen. Fitness als product heeft misschien zijn langste tijd gehad, moeten we onze diensten meer afstemmen op de vraag in de markt en op de doelgroepen? Doelgericht begeleiden en excellente klantcommunicatie vormen nog een grote uitdaging voor sportcentra. Er wordt immers niet structureel bijgeschoold op gebied van doelgroep begeleiding en communicatie. Met de nieuwe samenwerking tussen EFAA en Human Habits komt hier verandering in.

Vanaf september 2008 slaan EFAA en HumanHabits de handen in elkaar en bieden sportcentra gezamenlijk de mogelijkheid om het gehele fitness- en frontdesk team structureel bij te scholen. Elk kwartaal worden er 4 trainingsmodules gepresenteerd, waar elk deelnemend sportcentrum elk kwartaal 1, 2 of 3 teamleden per training naar toe kan sturen,, afhankelijk van de grootte van het sportcentrum.

Met deze aanpak krijgen sportcentra de mogelijkheid om meer aandacht te geven aan het primaire product fitness, doel- en resultaatgericht begeleiden in combinatie met klantcommunicatie, wellicht het meest onbelichte maar meest belangrijke aspect om klanten vast te houden.

Maximaal 20 clubs in 2008 In het najaar 2008 is er ruimte voor 20 clubs om deel te nemen. Deze 20 clubs krijgen de mogelijkheid om in het najaar een extra trainingsdag over resultaatgericht management gratis te volgen met 2 personen.

Programma najaar 2008 19 sept Nieuwegein Fitness Expert; Overgewicht research update en effectieve aanpak 27 sept Nieuwegein Klantcommunicatie training “Weet jij wie de klant is?" 28 sept Nieuwegein Frontdesk training 16 okt Weert Fitness Expert; Overgewicht research update en effectieve aanpak 7 nov Nieuwegein De fitness trainer als leefstijl adviseur 21 nov Weert De fitness trainer als leefstijl adviseur 24 okt Weert Klantcommunicatie training “Weet jij wie de klant is?" 25 okt Weert Frontdesk training

Doordat veel sportcentra teams slechts uit 12 tot 15 teamleden bestaan en de organisatie ze niet allemaal elk kwartaal naar een training kan sturen, hanteren we vanaf najaar 2008 een aangepaste mogelijkheid voor kleinere clubs.

Grote clubs Met de basis structuur kunt u 12 teamleden per kwartaal aan de trainingen deel laten nemen tegen een investering van 480 euro per maand.

Middelmatig grote clubs Is uw team middelmatig groot, dan kunt u 8 teamleden per kwartaal aan de trainingen deel laten nemen tegen een investering van 400 euro per maand.

Kleine clubs Heeft u een klein team, dan kunt u 4 teamleden per kwartaal aan de trainingen deel laten nemen tegen een investering van 200 euro per maand.

Keuze mogelijkheden compact A. 12 deelnemers per kwartaal 480 euro per maand B. 8 deelnemers per kwartaal 400 euro per maand C. 4 deelnemers per kwartaal 200 euro per maand

Kiest u voor A, dan kiest u ervoor dat u 6 balie/Sales medewerkers en 6 fitness trainers per kwartaal aan de trainingen deel kunt laten nemen. Kiest u voor C, dan kiest u voor 2 balie/Sales medewerkers per kwartaal en 2 fitness trainers per kwartaal naar de training.

Proef abonnement Wilt u eerst de kwaliteit van de trainingen ervaren, dan bieden wij u de gelegenheid om in het najaar 2008 een proef abonnement te nemen. U start in september met het abonnement voor 3 maanden en bepaald daarna of u een vast abonnement wilt nemen voor 12 maanden of 24 maanden.

Voor meer informatie: EFAA 0495 533229 info@efaa.nl HumanHabits 06 29272756 soeredj@humanhabits.com

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO