29-07-2019

Essentiele aminozuren zijn aminozuren die ons lichaam zelf niet aanmaakt waardoor we ze van buiten uit binnen moeten krijgen. Dat doen we door deze essentiële aminozuren te eten. Zoals we bepaalde voedingsstoffen op moeten nemen, zo zijn er ook essentiële inzichten die voor de mens cruciaal zijn om gezond te kunnen leven.

In de afgelopen jaren heb ik in opleidingen, cursussen en lezingen die ik verzorgd heb ervaren, dat er een essentieel inzicht is, waardoor mensen, als ze dat inzicht vernemen, meteen gemotiveerd zijn om meer te bewegen.

Dat is het inzicht van minimaal 10 minuten bewegen om de vetstofwisseling goed op gang te brengen. In de eerste minuten van het wandelen bijvoorbeeld, verbruiken we met name koolhydraten, suikers dus, die we snel weer aanvullen. Na enkele minuten zal onze energie huishouding langzaam overgaan op meer vetverbruik.

Het blijft altijd een combinatie van suiker en vetverbruik, maar na 10 minuten zitten we op ruim 70% vetverbruik. Beweeg je dus slechts 5 minuten, dan spreek je met name suiker als energiebron aan.

Door die 5 minuutjes extra eraan te koppelen, pak je dus een flink stukje extra vetverbruik mee.

Dit is een van de essentiële inzichten van bewegen als medicijn. Ze zijn allemaal omschreven in het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’, dat in oktober uit gaat komen. Je kan je als professional echter al inschrijven voor een gratis bewustwordingspakket via info@hoedoejedat.nu. Een van de doelstellingen van het bij het boek horende Preventie manifest Bewegen als medicijn, hoe doen we dat? is namelijk bewustwording van professionals op het vlak van de essentiële inzichten van Bewegen als medicijn. Wil je het preventie manifest inzien, mail ook gerust.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO