28-10-2010

Het Europese Accreditatie - Fitness Project, waarbij nationale organisaties in de gezondheids- en fitness sector zijn ingeschakeld om aanbieders van opleidingen te accrediteren in heel Europa met  de normen van de Europese Health en Fitness Association (EHFA) voor beroepen die fitness instrueren, groepsfitness instrueren en personal training omvat, is succes afgerond.  Er zijn nu 26 geaccrediteerde organisaties in heel Europa, met nog veel meer aanbieders van opleidingen die deze accreditering ook willen bereiken.

De EHFA normen zijn afgestemd op het Europees kwalificatiekader (EKK) om duidelijk de kennis, vaardigheden en competenties te peilen die vereist zijn voor de beroepen als fitness instructor.

De normen van de Europese benchmark voor beroepsonderwijs en opleidingen in de gezondheid- en fitnesssector in heel Europa en met succes geaccrediteerde aanbieders van opleidingen hebben aangetoond dat zij aan deze normen voldeden door middel van een transparant en onafhankelijk proces van externe verificatie.

Het 2-jarige project is een gesubsidieerd Europees Levenslang Leren (Life Long Learning) project. Aanbieders van opleidingen die met succes de accreditatie bereikt hebben komen uit Nederland, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Portugal, Italië, Litouwen, Hongarije, Ierland en de Tsjechische Republiek. Een volledige lijst van geaccrediteerde opleidingen is te vinden op www.eafitness.com.

Het project werd geleid door CYQ (Centraal YMCA kwalificaties), de specialist op het gebied van gezondheid en fitness in het Verenigd Koninkrijk en door EHFA, de European Health en Fitness Association. Jenny Patrickson, directeur van CYQ op gebied van toekenning, zei:

"De betekenis van het project is dat er een meer gezamenlijke aanpak komt voor opleidingen en kwalificaties in heel Europa. Voor individuele trainers betekent dit dat hun kwalificaties nu kunnen worden erkend, dat zij mobieler zijn en geregistreerd staan bij het Europees register van Exercise Professionals. "

"Het project geeft ook ondersteuning voor de verdere ontwikkeling van het Europees register van Exercise Professionals (EREPS), die een steeds meer toenemende database krijgt van lidmaatschappen uit 28 verschillende landen door heel Europa. CYQ en alle projectpartners zijn blij met de resultaten van dit innovatieve en spannende project, "vervolgt Patrickson. "De expertise van onze Europese partners is van onschatbare waarde geweest in de loop van het project en de norm die wordt gedemonstreerd door de succes erkende organisaties voor de opleiding is zeer hoog. Accreditatie documenten zijn vertaald in het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Zweeds en Nederlands en daarom is het accreditatie proces nu gemakkelijker te bereiken. " 

"We hebben ook een ervaren team opgeleid van Europese externe verificateurs, waarvan de voertaal Frans, Nederlands, Zweeds, Spaans, Portugees, Italiaans en Duits omvat en onze verificateurs zijn gevestigd in heel Europa waardoor het accreditatieproces meer toegankelijk is geworden.

Veel van de erkende opleidingsverstrekkers hebben ontdekt dat het verkrijgen van accreditatie, als gevolg van de goedkeuring, hun bedrijf heeft verbeterd en we kijken ernaar uit om andere Europese aanbieders van accreditatie te ondersteunen meer accreditatie in bedrijven te bereiken.

Herman Rutgers, directeur van EHFA, zei: "De slotconferentie op 10 september was een uitstekende gelegenheid om de beginselen en de voordelen van accreditatie en het werk van EHFA en EREPS uit te leggen. Zij helpen de Europese fitness industrie te professionaliseren aan de hand van de EU-richtlijnen. Het EA Fitness project gaf de energie en de middelen om het EHFA accreditatieproces  te helpen en voor EREPS is dat een zeer goede aanvulling. We zijn nu op een belangrijk kruispunt beland voor de volgende fase van de EHFA ondersteuning en bevordering van de verbetering van de kwaliteitsborging in beroepsonderwijs en opleidingen. EHFA wil CYQ en de andere partners bedanken voor een zeer belangrijke reis die nog maar net is begonnen, dankzij dit Europese project. "

www.eafitness.com.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO