20-05-2021

FIT OP JOUW MANIER!

De leefstijl campagne van VWS!

Dat is de titel van de leefstijlcampagne die Paul Blokhuis 20 mei heeft gelanceerd. Een publiekscampagne om mensen (volwassenen) met een concreet handelingsperspectief te inspireren en motiveren om met kleine stapjes hun gedrag te veranderen. En laten zien dat het voor iedereen haalbaar is.  

Concept van de campagne Om je fitter te voelen hoef je niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen in je dagelijks patroon (leefstijl) kunnen al binnen een paar weken een gunstig effect hebben op je weerstand. Met een betere weerstand voel je je meestal fitter en ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals het coronavirus. Met deze campagne wordt iedereen uitgenodigd uit om te kijken welke tips bij passen, zodat er makkelijker gezonde keuzes gemaakt kunnen worden. Je hoeft echt niet alle gezonde tips op te volgen. Integendeel. Sommige zijn wellicht niet geschikt, geen probleem, er zijn genoeg mogelijkheden en is er sowieso een manier die goed aansluit: fit op jouw manier.

Op 20 mei startte de TV campagne met twee tv-commercials. Ondersteund door een vrolijk deuntje laten we een aantal tips voorbij komen. Ook hier geldt: je hoeft ze niet allemaal op te volgen, er is altijd iets dat bij jou past. Na volgende week komt daar ook radio bij, waarbij zo veel mogelijk wordt ingespeeld op het moment van de dag of bijvoorbeeld de seizoenen.  

Op fitopjouwmanier.nl word men op een laagdrempelige manier geholpen met tips die bijdragen aan een gezondere leefstijl. Hier worden net zo lang gezonde tips voorgeschoteld tot er uiteindelijk een uitkomt die past. Als men doorklikt voor meer uitleg, komt men in een omgeving waar meer informatie en adviezen worden gegeven om je fitter te voelen. Niet alleen meer bewegen en gezond eten, maar ook goed slapen en ontspannen en de invloed van sociaal contact.

Jullie hulp nodig:

VWS hoopt natuurlijk dat het effect van de campagne groter wordt, dan hun inzet alleen; dat erover gepraat wordt en naar verwezen. Want hoe meer er wordt aangehaakt en samengewerkt, hoe meer mensen we bereiken en hoe leuker het wordt! Daar kan VWS alle hulp bij gebruiken.  Sterker nog, zonder jullie hulp lukt dat niet. Daarom twee vragen aan jullie:

  1. We vragen jullie deze campagne onder de aandacht te brengen bij je achterban of netwerk.
  2. Dat kan door het persbericht te gebruiken of de VWS campagne berichten op de social kanalen @paulblokhuis of @minvws te delen.

Hier twee voorbeelden van campagnefilmpjes:

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO