21-02-2013

Het FitCoach programma, een leefstijlprogramma met 24/7 beweegregistratie, is vanaf 11 februari 2013 beschikbaar voor sportcentra, Personal Trainers, gewichtsconsulenten, coaches en andere beweeg- en leefstijlbegeleiders die zich willen onderscheiden met een innovatieve aanpak. Het FitCoach programma biedt niet alleen de mogelijkheid om unieke leefstijlbegeleiding aan te bieden; door kwalitatieve leefstijl coachmomenten met de deelnemer en door de inhoud van het programma levert het vooral een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de leefstijl van deelnemers, en dus aan de retentie.

 

Kwalitatief klantcontact

Uit gedragsstudies is duidelijk geworden dat gedragsverandering niet eenvoudig is, zeker niet in je eentje. Ook is duidelijk dat ondersteuning het resultaat enorm verbetert. Als mensen tijdens het proces van hun gedragsverandering regelmatig contact hebben met begeleiders, dan wordt het gewenste gedrag langer volgehouden. Denk hierbij aan het succes van Weight Watchers. In de setting van een fitnessclub ontbreekt het helaas vaak aan een structuur van gereguleerde klantcontacten. Deels omdat het initiatief voor die contacten bij de klant wordt neergelegd (en die doet daar vaak niets mee), en deels omdat het meestal eenvoudig niet haalbaar is gezien de verhouding tussen het aantal leden en het aantal instructeurs. Gevolg is dat (nieuwe) fitnessklanten die noodzakelijke ondersteuning in hun veranderingsproces ontberen en ontmoedigd afhaken.

 

FitCoach, de weg naar duurzaam bewegen

Het FitCoach programma biedt een unieke mogelijkheid om klantcontacten te structureren en te garanderen dat klanten de gewenste ondersteuning ontvangen. Tijdens de regelmatige leefstijl coachcontacten zal de nadruk liggen op het totale beweeggedrag van de deelnemer. Het gaat er dus om wat er binnen en buiten de trainingen aan beweging plaatsvindt, alle beweging telt mee. Tijdens persoonlijke afspraken met een coach worden thema’s behandeld die de klant helpen met de gewenste en noodzakelijke gedragsverandering.

Een belangrijk hulpmiddel voor deze leefstijlbegeleiding is een innovatieve beweegmonitor die de deelnemer de gehele dag draagt, de zogenaamde Pebble. Deze beweegmonitor registreert feilloos het gehele beweegpatroon van de deelnemer en zendt die informatie naar een leefstijl-portaal (www.leefstijlclub.nl). Op dit portaal kan de deelnemer zijn activiteiten bijhouden.

 

Uniek aan het FitCoach programma is het feit dat het individuele gedrag van de deelnemer automatisch wordt gevolgd en dat de deelnemer op basis van zijn beweeggedrag automatisch stimulerende e-mails ontvangt. De coach hoeft daar niets voor te doen!

 

Met FitCoach biedt u als sportcentrum een unieke meerwaarde voor uw (nieuwe) leden en begeleidt u de leden in waar ze echt naar op zoek zijn, duurzaam resultaat!

 

FitCoach levert eindelijk een tool om klanten vast te houden en succesvol mensen te begeleiden op weg naar een actieve levensstijl!

 

Interesse?

Hebt u interesse in de mogelijkheden van het FitCoach programma? Neem dan contact op met Peter Wolfhagen via +31 (0)6 121 405 30 of via helpdesk@leefstijlclub.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO