09-05-2022

Fitness biedt meer garantie voor een gezondere toekomst! De Fitnessbranche: de sleutel tot meer gezondheid! Gezondheid was duidelijk het thema dat centraal stond bij de FIBO op 7 tot 10 april 2022 in Keulen. De trend om sport te gebruiken om de gezondheid te bevorderen, ziekten te voorkomen, te genezen en te ondersteunen is niet nieuw, maar kreeg wel een flinke extra impuls door de pandemie. Veel bewegen, sport en spiertraining, gezonde voeding en een gezonde mindset zijn al lang een integraal onderdeel van holistische gezondheidspreventie. Steeds meer zien we dat de Fitnessbranche kwalitatieve invulling aan het geven is, om niet alleen de sportplek voor mensen te zijn, maar meer de bron en plek voor gezonder leven en preventie.

Alle fitness trainers en personal gezonde leefstijl promotors!

Binnen de Fitnessbranche zien we dat de expertise zich steeds meer richting totale gezondheid beweegt. Een sterk voorbeeld is het door de Europese Unie mogelijk gemaakte New Health project. Hierin is een gezond leven video e-learning ontwikkeld, over gezond bewegen, gezonde voeding en een gezonde mindset, inclusief een Leefstijlscan om met klanten te door lopen en dat in 7 talen (Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Litouws en Slowaaks). De doelstelling van het New Health project is alle fitnesstrainers en personal trainers deze essentiële inzichten van gezond leven aanreiken om de transitie van fitness naar leefstijl en preventie te versnellen. Fitness trainers en personal trainers kunnen gratis gebruik maken van dit programma en zich aanmelden als professionals op www.new-health.eu.

Ontdek de 7 essentiële inzichten van bewegen als medicijn!

Wat zou elk mens moeten weten over gezond bewegen waardoor men gemakkelijker gezondere keuzes maakt? Met die vraag begon de Commenius Universiteit Slowakije in 2019 met een meta onderzoek, wat resulteerde in een duidelijk overzicht van de gezondheidswaarde van beweging, sport, spiertraining, gezonde voeding en een groei mindset. Deze informatie werd omgezet in essentiële inzichten die de basis vormden voor een video documentaire reeks, waarvan nu de introductie en deel 1, Exercise as medicine, gereed is. Een ideale kennis update over o.a. de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad voor alle fitness trainers en personal trainers.

Bekijk hier een van de 9 delen van de introductie: The turning point of Homo Sapiens:

https://youtu.be/xYyoOyKizhM

Ben je fitnesstrainer, personal trainer of instructeur, dan kan je gratis inschrijven, heb je een bedrijf, dan kan je gratis internationaal partner worden!

www.new-health.eu

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO