27-08-2019

Je hoort het wel eens, fitness is a way of life, en dat is het ook voor velen, maar zeker nog voor veel te weinig mensen. Fitness en aanverwante sporten die we binnen de muren van een sportcentrum kunnen doen, vormen namelijk samen een soort van vitaliteitsrecept.

Spiertraining en uithoudingsvermogen training, zoals cardio, zumba, steptraining, spinning, enz. vormen al 2 van de 3 geadviseerde sport en beweegactiviteiten van de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Voor die mensen die denken, ik ben mijn hele leven al inactief, sporten is niks voor mij, haalt toch niks meer uit, hebben we een positieve verassing. Op welke leeftijd dan ook, dat je start met fitness, je gaat meteen resultaten bereiken. Ons lichaam zit namelijk in een constant en doorlopend transformatieproces.

Ons lichaam bevat 206 botten, 39 organen, 640 spieren, 37,2 biljoen cellen en 6,7 x 10 tot de macht 27 atomen. Al deze genoemde elementen vormen samen het lichamelijke organisme ‘de mens’ en dat organisme reageert op alles wat er in de omgeving van het lijf gebeurt, op alles wat er met het lijf gedaan wordt, op alles wat we er in stoppen en op alles wat we denken en voelen. Het reageert op alle negatieve invloeden maar ook op alle positieve invloeden. De constante en doorlopende transformatie biedt dus mogelijkheden, je kan op elk moment een leefstijl switch maken en je lijf begint er zich meteen op aan te passen, ongeacht welke leeftijd je hebt. Hoe klein de leefstijl switch ook is, het lijf zal reageren. Al doe je een oefening, zoals een squat, 2 keer per week 10 keer, of een paar minuten cardio fitness extra, het lijf wordt er sterker en fitter van.

Bewegen is medicijn, dan maar lekker dagelijks toepassen en transformeren naar een vitalere versie van jezelf!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO