02-12-2008

BREDA – 1800 vierkante meter. Personal trainers, moderne apparatuur. Fitness First komt naar Breda. Vanaf 22 december heeft de stad er weer een fitnesscentrum bij. Heeft Breda dat wel nodig? En is er plek voor?

Door Peter HendriksMet de komst van de nieuwe bioscoop lijkt alle aandacht van het nieuwe Turfschip naar MustSee uit te gaan. Daarmee een nieuw fitnesscentrum in het markante gebouw over het hoofd ziende. Want vanaf 22 december zit ook Fitness First in ‘de Potvis’. Twee miljoen euro kost het nieuwe centrum, dat onderdeel uitmaakt van een wereldwijde keten met meer dan vijfhonderd vestigingen. Breda is de 25e Nederlandse vestiging van de fitnessgigant. “We zien Breda als een grote uitdaging”, zegt clubmanager Luuk Verkooijen.

Een enorme vestiging van Pellikaan (PHRC) om de hoek en diverse andere exploitanten in en rondom Breda. Is er nog plaats voor een nieuwe fitnessclub in deze stad? Volgens de clubmanager wel. “Je moet je concurrenten goed in de gaten houden, maar vooral ook van je eigen kracht uitgaan. Er is een uitermate professioneel en volwassen fitnessklimaat in Breda. Hier passen wij perfect in”, zegt Verkooijen.

De manager noemt geen cijfers, maar is ervan overtuigd dat er genoeg mogelijkheden zijn met het verzorgingsgebied van Breda. “In een winkelstraat zitten alle kledingwinkels ook op een hoopje. De klant weet uiteindelijk toch wel de juiste te vinden”, aldus de manager.

Charles Meys, salesmanager van de Pellikaan, ziet de komst van Fitness First niet al te somber in. “Natuurlijk zullen ze wat van onze klanten afsnoepen. Maar wij verwachten dat alle extra aandacht ons ook nieuwe klanten zal opleveren”, aldus Meys.

Wat maakt Fitness First anders dan de andere clubs in Breda? Want net als de Pellikaan biedt de nieuweling ook krachttraining, cardiofitness, groepslessen, sauna, stoombad en gratis extra's zoals koffie, thee en vers fruit. “Leden kunnen ook een personal trainer inhuren. Hierin onderscheiden we ons van de concurrent”, zegt de clubmanager. “Mensen kunnen op deze manier heel gericht en vaak sneller hun persoonlijke doelen bereiken.”

Fitness First werkt niet standaard met jaarabonnementen. Op het Chasséveld kun je ook voor een kortere periode terecht. “Jaarabonnementen wekken alleen maar frustratie en ergernis op”, zegt de manager van Fitness First.

Pellikaan is niet bang voor het drukke fitnessklimaat in Breda. De club die 5000 vierkante meters telt en meer dan tien miljoen euro heeft gekost is volgens Charles Meys niet te vergelijken met de rest. “Als we heel eerlijk zijn steken wij er toch met kop en schouders boven uit. En dat is maar goed ook hoor, zegt de salesmanager bijna verontschuldigend.

Volgens hem is het juist dit streven dat voor het succes van de club zorgt. Ondanks de kleine variaties in aanbod valt de rest toch een beetje in hetzelfde straatje. “De club van Fitness First is eigenlijk gewoon een kopie van Health City”, aldus Meys.

Marga Vermeeren, clubmanager van Health City vindt dat er in alle delen van Breda wel een goede club zit. “Er is nog wel ruimte voor de club van Fitness First, maar het is nu wel genoeg”, aldus Vermeeren. Volgens haar is het fitnessklimaat nu wel verzadigd.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO