29-10-2018

ACSM publiceerde onlangs de Fitness trends 2019 top 20. Gevoed door gedragswetenschappelijk onderzoek staat groepstraining op 2 en op basis van de steeds groeiende aandacht voor trainen zonder toestellen zien we H.I.I.T. op 3, bodyweight training op 5, functional training op 9 en outdoor zoals bootcamp op 17. We kunnen ons maar beter ook op ouderen en mensen met overgewicht richten volgens ACSM, want op 4 vinden we programma’s voor ouderen en op 12 sporten om af te vallen. Personal Training is nog steeds hot, staat op 8 en ook de small group PT staat in de top 20 op 19. Steeds meer onderdelen in de top 20 zien we op gebied van leefstijlmedicijn; exercice is medicine op 10, health/wellness coaching op 11 en op 15 worksite health promotion and workplace well-being programs. Op nummer 1 prijkt nog steeds, wearable technology, tegenwoordig wil bijna iedereen wel weten hoeveel stappen die maakt en wat de sport hartslag is.

Wat te doen met deze informatie in voorbereiding op 2019. Allereerst niet verkeerd om het eigen sportaanbod eens aan een analyse te onderwerpen met de volgende vragen;

  1. Bied je voldoende functionele H.I.I.T activiteiten in het lesrooster?

  2. Worden er voldoende lessen voor ouderen verzorgd?

  3. Wordt het aangeboden afslank programma voldoende gepromoot?

  4. Wordt er al small group PT aangeboden?

  5. Hoe kan je meer uitstralen en aanbieden op gebied van leefstijl bewustwording en coaching?

  6. Bied je klanten al een mogelijkheid om deel te nemen aan een actief leven programma met activity tracker?

Maak eens een analyse van je huidige aanbod en bepaal je speerpunten voor het nieuwe jaar. Hoe meer focus, des te meer succes.

Wil je ondersteuning of expertise ontwikkelen op een van de genoemde thema’s, EFAA verzorgt sinds kort een workshop Senior Fitness Specialisatie en een additionele NASM Self Study op dit thema. Bied je nog geen afslank programma en coaching, dan adviseren we je de Leefstijl- en vitaliteitcoach opleiding en kijk eens naar het X-Fittt afslank programma. Voor personal training is de NASM PT natuurlijk al jaren de gouden standaard opleiding, die start weer in januari. Voor sportcentra, personal trainers en coaches die meer aan bewustwording willen doen en zich willen positioneren op gebied van leefstijl expertise, informeer eens naar Nieuwe Gezondheid steunpunt. Je krijgt de beschikking over een uitgebreid bewustwordingsdossier. Als laatste, begeleid je mensen op gebied van stappen per dag, EFAA biedt het FitCoach programma, waarin je als coach inzage krijgt in de stappen van je klant, per dag, week, maand en jaar en je kan challenges opstarten onder klanten en bij bedrijven.

Maak van 2019 het beste jaar ooit en start meteen met de voorbereidingen.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO