10-04-2012

Nicola Roxon, minister van volksgezondheid van Australie heeft een belangrijk nationaal campagnebudget toegezegd aan Fitness Australia, de Australische vereniging van de gezondheid- en fitnessbranche, als onderdeel van het ‘COAG Healthy Communities Initiatief’. Het budget van 986.920 dollar wordt verspreid over drie jaar en zal gebruikt worden om de uitrol van het Lift for Life® programma in fitnesscentra door heel Australië te promoten. "De fitnessbranche heeft een integrale rol in de Australische preventieve gezondheidsstrategie. We zijn uitermate blij met deze toezegging van het ministerie van volksgezondheid en de positieve impact die dit zal hebben op de gemeenschap. Ook zijn we verheugd dat de fitnessbranche erkend wordt als belangrijke speler in de preventie van chronische, leefstijlgerelateerde ziekten, zoals type 2 diabetes", zegt Lauretta Stace, Chief Executive Officer van Fitness Australia. "Wij ondersteunen de preventieve gezondheidstrategie van de overheid en zijn er trots op hierbij betrokken te worden", zei Stace. "Ons doel is om het Lift for Life® programma beschikbaar te maken voor de hele gemeenschap door middel van de fitnessindustrie." Het ‘Baker IDI Heart and Diabetes Instituut’ was intensief betrokken bij het ontwikkelen van het programma. Professor Garry Jennings van het instituut zegt dat ze gedreven waren om de gemeenschap gezonder te maken door laboratoriumonderzoek te vertalen naar nieuwe benaderingen in klinische zorg en lange termijn preventieve gezondheid- en leefstijlstrategieën.

Volgens Jennings is het Lift for Life® programma samengesteld met onderzoek over de voordelen van weerstandtraining – inclusief een twee jaar durende pilot van een gewichttraining programma – dat geleid heeft tot de ontwikkeling van een specifiek oefenprogramma voor ouderen met type 2 diabetes.

“We weten dat dit programma een brede basis van preventieve gezondheidsvoordelen heeft  en we zijn er trots op dat dit evidence-based programma nu nog veel meer Australiërs een simpele en effectieve manier biedt om een gezonder leven te leiden," zei Jennings.

Het COAG Healthy Communities Initiative (HCI) zal ervoor zorgen dat het Lift for Life® programma wordt aangeboden op nog veel meer locaties in Australië, inclusief plaatsen die toegankelijk zijn voor gehandicapten en voor mensen die geen betaald werk doen.

Ook in Nederland zet de fitnessbranche zich in om preventie te vertalen naar een concrete aanpak. Fit!vak ontwikkelde het Fit!vak preventie keurmerk, waarmee sportcentra zich ontwikkelen, onder begeleiding van EFAA, naar kwalitatief preventiecentrum met als eerste doelgroep programma “(Pre)diabetes en bewegen”. (zie www.fitvak.com en www.efaa.nl).

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO