02-11-2008

Brancheorganisatie FGHS en branchevereniging Fit!vak sluiten intentieverklaring

UTRECHT, 31 oktober 2008 – Brancheorganisatie FGHS en branchevereniging Fit!vak hebben vrijdag 31 oktober tijdens de Fitnessvakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht een intentieverklaring afgesloten om te gaan samenwerken. De krachtenbundeling moet leiden tot onder meer een kwaliteitsimpuls voor de fitnessbranche, een bredere marktontwikkeling, een sterkere politieke lobby en coöperatieve reclame voor de branche.

FGHS is de overkoepelende brancheorganisatie van en voor fabrikanten, groothandelaren, subsidiaries (dochterondernemingen van grote buitenlandse sportbedrijven), importeurs en agenten van sportartikelen, sportschoenen en sportkleding in de ruimste zin van het woord. Fit!vak is de branchevereniging voor de erkende sport- en beweegcentra en behartigt de belangen van haar ruim 700 leden.

FGHS en Fit!vak verkennen al langere tijd de mogelijkheden om elkaar te versterken. Die gedeelde wens is nu vertaald in een intentieverklaring. “We willen onze kennis, ervaring en netwerken bundelen om zo ook meer mensen aan het sporten te krijgen en te behouden voor sport- en beweegcentra”, verduidelijk Dirk Vinken, directeur van FGHS. “We erkennen allebei dat sporten en bewegen van groot belang is voor de volksgezondheid. Samen kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen gaan bewegen en vakkundig worden begeleid.”

De samenwerking moet ook recht doen aan de gezamenlijke belangen van de leveranciers en van Fit!vak. “We hebben gedeelde belangen waarin we elkaar kunnen versterken”, beaamt Ronald Wouters, directeur van Fit!vak. “Bijvoorbeeld dat meer mensen gaan fitnessen, dat er een kwaliteitsbeleid voor de branche is dat wordt uitgevoerd en bewaakt, dat er goed, vakkundig personeel is, dat we nieuwe en specifieke doelgroepen aan ons weten te binden, dat we op het gebied van wet- en regelgeving een sterke politieke lobby voeren en dat we coöperatieve reclame voor de fitnessbranche gaan ontwikkelen. Daarin vinden FGHS en Fit!vak elkaar.”

De intentieverklaring moet leiden tot concrete projectafspraken. FGHS en Fit!vak verwachten deze projecten medio 2009 te kunnen presenteren.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Fit!vak dhr. R. Wouters ( info@fitvak.com ) FGHS dhr. D. Vinken ( info@FGHS.nl )

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO