28-07-2020

Leer fitnessers over spiertraining! Sterker en een leven lang gezonder met Spier!START!

Spiertraining is een voorwaarde om gezond te blijven en gezond oud te worden. Dat is geen mening meer, maar wordt onderbouwd met harde meta research. Doe je niet aan spiertraining, dan betaal je daar de tol voor op lange termijn en op korte termijn. Op lange termijn kan je met wekelijkse spiertraining veel minder vatbaarder worden voor vele ziekten en op korte termijn zorgt wekelijkse spiertraining voor minder blessures, beter slapen, betere houding, meer energie, hogere weerstand, meer zelfvertrouwen, betere cognitieve prestaties, beter om kunnen gaan met stress en zo nog veel, heel veel voordelen.

Ok, we weten dus hoe cruciaal spiertraining is voor onze gezondheid en de kwaliteit van leven. We weten ook dat meer dan 3 miljoen Nederlanders regelmatig fitness doen in meer dan 2000 sportcentra. Leren we al die fitnessers wel voldoende over het belang van spiertraining?

Je kent wellicht de uitspraak: ‘Geef de mensen een vis en ze hebben te eten, geef ze een hengel en leer ze vissen en ze blijven eten’. Zo is het ook met spiertraining. Intrinsieke motivatie komt primair door kennis. Weet ik dat asbest zeer schadelijk is voor mijn gezondheid, dan laat ik het asbest dak van mijn garage halen. Weet ik dat ik 1,5 meter afstand moet houden om het risico om besmet te geraken te verminderen, dan ga ik mijn best doen om die 1,5 meter afstand te houden. Weet ik dat spiertraining sarcopenie afremt of zelfs om kan keren en al die voordelen heeft zoals bespreken, dan stop ik niet omdat ik het niet leuk genoeg vind, ik ga er mee door omdat ik het belangrijk vind. Natuurlijk probeer ik het dan zo leuk mogelijk te maken, maar die 1,5 meter afstand doe ik ook niet omdat ik het leuk vind en die suiker weglaten uit mijn koffie ook niet omdat ik die koffie met suiker zo vies vind.

Mensen worden steeds gezondheid bewuster en het is daarom belangrijk dat we mensen leren waarom spiertraining zo belangrijk is. Wij zijn de leefstijl educators van de maatschappij, dus waarom dan niet starten met educatie over de meest belangrijke activiteit die we bieden.

Dat is de reden dat wij het Spier!START programma hebben ontwikkeld. 12 weken programma’s die in te zetten zijn voor alle nieuwe leden, zonder extra kosten, waardoor deze de kennis krijgen en waardoor hun intrinsieke motivatie versterkt wordt om actief te blijven en de spieren te blijven trainen.

Spier!START kan gratis ingezet worden door steunpunten en wij bieden hierin;

  • Een protocol om Spier!START in de introductie procedure te integreren
  • Het spier!START  en de 5 gouden regels voor effectieve spiertraining boekje
  • Poster over de 5 gouden regels van spiertraining
  • Een powerpoint presentatie over sarcopenie preventie en de 5 gouden regels van spiertraining
  • Marketing materialen om het 12 weken spier!START programma aan te bieden aan niet leden (tegen betaling uiteraard)

Laat mensen spiertraining doen en ze worden sterker, leer ze alles over het belang van spiertraining en ze worden sterker en blijven een leven lang gezonder.

Meer eten over de toepassingsmogelijkheden van het Spier!START programma, mail naar info@nieuwe-gezondheid.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO