18-01-2011

Op 11 februari 2011 slaat de fitnessbranche een nieuw hoofdstuk open. Op deze dag wordt het Handvest “Bewegen is Medicijn” geïntroduceerd en zullen de eerste organisaties het Handvest ondertekenen. In de middag vindt de eerste nationale bijeenkomst van fitnessondernemers plaats die het gedachtegoed gezondheidbevordering ondersteunen met als thema “Van 3 naar 5 sterren servicekwaliteit”.
 
Het Handvest onderstreept het belang van een actieve leefstijl voor de gezondheid en de bijdrage die de fitnessbranche aan de preventieve zorg kan leveren onder het motto “Bewegen is Medicijn”. Beweging, en dan met name de combinatie van recreatief bewegen (NNGB), sporten (Fitnorm) en spiertraining (Spiernorm) wordt wetenschappelijk geaccepteerd als het ideale beweeg- leefstijl model waarmee, bij juiste toepassing, het risico op meer dan 40 chronische aandoeningen aanzienlijk zal verminderen. Maatschappelijk een zeer positief effect, maar vooral een effect op de gezondheid en leefkwaliteit van mensen.
Ondertekening van het Handvest geeft aan dat een organisatie het gedachtegoed van preventieve gezondheid en bewegen inzetten als preventief “medicijn” ondersteund, zich wil inzetten voor het verspreiden van deze boodschap en actief wil bijdragen aan de ontwikkeling van de rol van de fitnessbranche in deze. Tevens zal Fit!vak meer komen vertellen over de kansen en toekomstige stappen, het overheidsbeleid en de beweegkuur in de fitness branche en zal EHFA het handvest ondersteunen en toelichting geven over het Europeese  "HUB project".
Fitness Innovatie project 2011 – “Van 3 naar 5 sterren servicekwaliteit”
De “Bewegen is Medicijn” gedachte wordt toegepast bij sportcentra met een visie op preventie en gezondheidbevordering, die wij graag LeefstijlClubs noemen. Ondernemers en managers van deze clubs zijn in de regel leergierig, willen verbeteren en zijn pro actief. Samen met deze ondernemers willen wij in gesprek om te ontwikkelen van 3 naar 5 sterren servicekwaliteit. Een ieder op eigen tempo, zelfstandig of begeleid. Samen gaan we op deze middag in gesprek over de manier van aanpak. Doelstelling is het bundelen van krachten van kwaliteitsbewuste ondernemers met dezelfde visie op gezondheid en bewegen. Belangrijkste pijlers zijn; leden, team, clubmanagement en organisatie.
 

Ondernemers die de visie van preventie en gezondheidbevordering omarmen worden uitgenodigd om op 11 februari 2011 in de middag bij elkaar te komen om gezamenlijk de ontwikkeling 2011 te bespreken. Agendapunten die reeds zijn aangereikt door ondernemers betreffen:

  • Hoe beter en gezamenlijk positioneren
  • Voorwaarden bepalen voor hoger kwaliteit label
  • Praktische toepassingsmogelijkheden Bewegen is Medicijn
  • Betrokkenheid en servicegerichtheid van het team vergroten
  • Life Long Learning voor het team en management ontwikkelingen en behoeften
  • Bedrijfsmanagement behoeften
  • Leden contact kwaliteit verhogen

Wanneer;
Vrijdag 11 februari 2011

Hoe laat; Handvest Bewegen is Medicijn; 10.00 uur tot 12.00 uur, Fitness Innovatie project 2011; 13.00 uur tot 16.00 uur

Waar; Congrescentrum Koningshof, Locht 117 Veldhoven

Inschrijven; mail naar; info@bewegenismedicijn.nl

Deelname; Deelname en lunch zijn gratis en worden u aangeboden door EFAA
 
Hopelijk tot ziens op 11 februari 2011.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO