16-12-2014

Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluid misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in actieve leefstijl. Een landelijk initiatief, “Bewegen is Medicijn” genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daar beweeg- en leefstijl professionals, maar ook zorgorganisaties voor op om te ondersteunen.

De Europese Commissie noemt het een inactiviteitspandemie (41% van alle Europeanen leven inactief), we zitten teveel, bewegen te weinig en sporten te weinig en dat is de primaire oorzaak van vroegtijdige sterfte en het ontstaan van de meeste welvaartziekten. Daarom riep Philip Roux van de Europese Commissie de sportbranche op, tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen, om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.

Hart for Her pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als 30 minutes Women only Workout formule kunnen wij heel direct een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van inactiviteit door onze achterban te betrekken bij deze beweging en onze leden hierbij direct te betrekken. Als inactiviteit toe neemt, dan raakt dat ons natuurlijk ook vroeg of laat, daar sluiten we onze ogen niet voor. Tevens hebben alle marktpartijen een verantwoordelijkheid in gezondheidsbevordering, zo ook wij natuurlijk”, aldus Wendy Damen directeur van Hart for Her.

Hart for Her gaat hun achterban en leden oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten. Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan verminderd het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.

‘Samen Maken we de wereld een miljoen vrouwen sterker’ . Het ondersteunen van dit convenant past helemaal bij ons doel. Wij kiezen gericht een doelgroep om deze bewust te maken van de voordelen van een gezonde levensstijl. Met sportcentra (wij noemen ze ook wel levensstijlcentra) die speciaal zijn ingericht voor vrouwen slagen we daar al goed in. Met dit convenant zal de doelstelling nog helderder worden en dat gaat ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen. Wij zullen ons uiterste best blijven doen inactiviteit te bestrijden”, aldus Wendy Damen. 

Voor meer informatie: kijk op

www.bewegenismedicijn.nl

www.hartforher.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO