01-10-2018

Het is wellicht overbodig om te vermelden, maar toch, hier nog een keer, waar is wekelijkse spiertraining, volgens de Gezondheidsraad en de WHO, goed voor?

Wekelijkse spiertraining verlaagt het risico op fracturen, verlaagt de bloeddruk, verbetert de insulinegevoeligheid, verbetert loopsnelheid en spierkracht , vergroot de vetvrije massa, verhoogt botkwaliteit, vermindert het risico dus op osteoporose en vermindert de kans op rugklachten.

Kortom, spiertraining is een ultiem gezondheidsmedicijn. Als je voor de aandoeningen, waar spiertraining een preventieve werking op heeft, medicatie moet slikken, dan kan dat per persoon duizenden euro’s per maand kosten. Dan is het toch een beter idee om elke week 2 keer per week 8 tot 10 spierversterkende oefeningen te doen?

Op 15 oktober start voor het eerst in Nederland, de Nationale Spiercampagne. Heel Nederland wordt opgeroepen om  elke week 2 keer de spieren te trainen. Elk sportcentrum kan hierop inhaken en ontvangt dan een uitgebreid marketing pakket, gesponsord door Matrix.

Laat deze kans niet voorbij gaan en laat ons samen Nederland oproepen om 2 keer per week spiertraining te doen. De kosten bedragen slechts 99 euro en die gaan voor 100% naar Spieren voor spieren.

Meld je snel aan via https://www.matrixmembers.nl/nieuws/nationale-spiercampagne/  

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO