25-04-2022

Het hybride fitness aanbod van de toekomst!

Op donderdag 7 april presenteerde Deloitte op de EuropeActive President's Council Summit bij FIBO de belangrijkste bevindingen van de unieke 2022 European Health and Fitness Consumer Survey in opdracht van EuropeActive. In januari 2022 werden 11.000 consumenten in 19 landen gevraagd naar hun fitnessconsumptiegedrag. Een belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat de “hybridisering” van de sector niet meer weg te denken is. Onderzoek wijst uit dat de fitnessconsument op verschillende manieren actief is, zoals weergegeven in bovenstaande afbeelding. Uit het onderzoek blijkt dat van de 35% van alle fitnessconsumenten die bij een club trainen;

  • 16% traint alleen op de club
  • 7% traint op de club en thuis
  • 3% traint op de club en buiten
  • 9% traint op de club, buitenshuis en thuis

Meer dan 50% van de consumenten gaf aan minstens één keer per week aan fitness te doen. Dit cijfer heeft ook te maken met het consumentenvertrouwen van toenemende fysieke activiteit, zolang bewegen mogelijk blijft in een veilige omgeving. Verschillende overkoepelende factoren zijn van invloed op hoe en waar Europeanen sporten:

  • Outdoor-, thuis- en club gebaseerde fitness als aanvullende trainingscomponenten
  • Apparatuur en sociale beleving fungeren als USP van de fitnessclub
  • Kleine trainingsapparatuur fungeert als aanjager van oefeningen thuis
  • Bedrijfsfitness krijgt meer mensen enthousiast voor fitness
  • Fitness-tussenpersonen (intermediairs) fungeren als deuropeners voor boetiekstudio's

De fitnessindustrie ontwikkelt naar een meer digitale toekomst, maar het genereren van inkomsten met digitale inhoud blijft een uitdaging en het is duidelijk dat fitnessclubs de steunpilaar van de inkomsten van de sector blijven vormen.

Het is de uitdaging van elke fitness ondernemer om de eigen combinatie van trainen in de club, thuis trainen en online deelname te onderzoeken en op een dermate manier aan te bieden, dat het een prettige en goed gebruikte combinatie gaat worden. Misschien is de toekomst wel dat mensen 1 keer per week naar de club gaan (wat het gemiddelde momenteel ook is) en die noodzakelijke tweede keer toch thuis doen of via een club app, waarin de club een gepersonaliseerde tweede thuistraining beschikbaar stelt.

Deze informatie komt voort uit het 2022 European Health & Fitness Market Report (EHFMR), dat beschikbaar is (excl. btw) voor 399 euro (EuropeActive-leden slechts 199) en te bestellen is via het kenniscentrum van EuropeActive.

https://europeactive.blackboxpublishers.com/nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO