20-07-2020

Als we praten over preventie, dan hebben we het meestal over het voorkomen van ziekten. Leef niet te inactief, want daardoor ontwikkel je sneller hart- en vaatziekten. Let op met overconsumptie van suiker want diabetes ligt op de loer. Let op dat je metabolisme niet blijft dalen, want anders is de kans op overgewicht groter. Dit is natuurlijk wel allemaal zo, alleen zijn ze allemaal ingegeven door angst en dat is niet de beste motivator voor ons mensen om iets in onze leefstijl te veranderen. Tevens kan angst ook extra stress veroorzaken, met alle gevolgen van dien.

Een betere motivator voor gedragsverandering is nodig en die vinden we in de positieve tegenhanger. Minder wat we niet of minder moeten doen en meer wat we wel en vaker moeten doen. Streef een mediterraan voedingspatroon na, daar voel je je fitter bij en je blijf gezonder. Leef lekker actief, wandel veel en sport regelmatig, daarmee hou je je lijf en bloedvaten fit en heb je meer energie. Train je spieren elke week, dat geeft je meer kracht, balans en je slaapt er beter van.

Ook hebben mensen veel meer nodig om te horen hoe ze die verandering inzetten, in plaats van alleen maar de negatieve gevolgen horen en lezen. Een gezondere leefstijl ontwikkel je stapje voor stapje met een kleine overwinning elke dag. Een tomaatje in plaats van een koekje, een wandelend overleg in de plaats van weer zitten en de trap op en af een keer extra is ook al spierversterkend. Elke dag een leefstijl switch kan in een jaar veel betekenen.

Welke leefstijl switch ga jij vandaag maken? Doe gerust eens een leefstijlscan op

https://portal.leefstijlclub.nl/page/c/leefstijl-switch

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO