29-03-2016

Het tij keren…, de leefstijl revolutie is begonnen!

De laatste 50 jaren zijn, wat de gezondheid van de mensheid betreft, niet zo geweldige jaren geweest. Vanaf 1970 is overgewicht, obesitas en diabetes met meer 500% gegroeid, wat zich de laatste jaren zelfs intensief aan het aftekenen is bij de jeugd. Zorgkosten zijn in die tijd van 7 miljard per jaar toegenomen naar 100 miljard per jaar. Volgens de Europese commissie is de eerste generatie geboren die, als we naar de leefstijl facetten kijken, een lagere leeftijd verwachting heeft dan de ouders, voor het eerst in het bestaan van de mensheid. De verwachting is dat overgewicht (nu 52% van alle volwassenen) en chronische aandoeningen (nu 50% van de bevolking) voor 2050 toe zal nemen naar meer dan 75%.

In de afgelopen 50 jaar is de medische wetenschap exponentieel gegroeid, echter de curatieve zorg biedt geen fundamentele oplossingen van het ziekte probleem. Dat probleem ligt voor het grootste gedeelte in leefstijl, beweging, voeding, ontspanning, stressmanagement, enz.  en is niet met medicatie en medische ingrepen duurzaam te verbeteren. Primaire preventie begint dus bij weten wat ons lijf gezond houd, welke leefstijl gedragingen geven gezondheidswinst. Vanuit deze fundamentele kennis is het natuurlijk zaak om die kennis ook toe te passen. In een obesogene wereld van veelal ongezonde voedingsmiddelen en langdurig zitten is zo’n omslag niet van vandaag op morgen gemaakt. Dat vergt aandacht, aandacht en aandacht. Vanuit aandacht groeien routine, intrinsieke motivatie en vitaliserende rituelen.

Stap een is de aanwezige, wetenschappelijk onderbouwde kennis, tot ons nemen. Binnen Nieuwe Gezondheid is gekozen om eerst de 15 leefstijl thema’s uit te werken die gegarandeerd (wetenschappelijk onderbouwd) gezondheidswinst opleveren. Binnen het Leefstijlclub portaal wordt een Nieuwe Gezondheid dossier aangeboden, waarin elke maand een thema wordt toegevoegd, in de vorm van een factsheet (wat is er aan de hand, waarom is het belangrijk en hoe pak je het aan), een video en een coachtip programma (30 dagen coachtips in de mailbox).

Nieuwe Gezondheid is een beweging ter bevordering van pure gezondheid, een leefstijl revolutie met de ambitie het tij te keren. In 2016 gaan we ervoor dat 100.000 inhaken en daardoor de 15 thema’s langs zien komen. Op het thema van interesse kan men meer lezen, video bekijken of het coachtip programma starten. We hopen dat deelnemers ook anderen uit gaan nodigen om zo samen een beweging met impact teweeg te brengen.

Mensen die meer willen weten, volgen ook de leefstijl e-learning cursussen op het persoonlijke Leefstijlclub platform. Wil men dan nog verder leren en misschien adviseur worden, van de eigen familie, in de zorg, onderwijs of binnen de organisatie, dan kan je de Nieuwe Gezondheid (Leefstijl- en preventie) adviseur training een optie. Dit is een korte, 2 daagse training, waarin de WHO beweegrichtlijn, de Gezondheidsraad voedingsrichtlijn en hulpmiddelen om een adviesgesprek uit te voeren besproken en aangereikt  worden.

Voor mensen die zich zelf verder willen ontwikkelen, ook meer over de motivatie en de mentale kant achter leefstijl en gezondheid willen weten, en er wellicht professioneel mee aan de slag willen, wordt de Nieuwe Gezondheid (Overgewicht Preventie) coach opleiding geadviseerd.  

Haak in en wordt onderdeel van deze leefstijl revolutie en laat ons samen het tij keren. Nodig gerust ook familie, vrienden, collegae uit. Het ‘ergste’ wat jou en hun kan overkomen is, gezonder en vitaler worden.  

Nieuwe Gezondheid biedt ook een programma voor bedrijven, om met het totale bedrijf of met een afdeling in te haken.

Kijk op www.nieuwe-gezondheid.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO