30-06-2024

Hoe start je een PT bedrijf? deel 1

Een stap-voor-stap gids voor het opzetten van jouw PT studio

Het starten van een PT studio in de fitnessbranche kan een lonende onderneming zijn, zowel financieel als persoonlijk. Het biedt namelijk de mogelijkheid om anderen te helpen een gezonde levensstijl te bereiken terwijl jij een bedrijf opbouwt. Maar hoe zorg jij er nu voor dat jij mensen kan helpen om gezonder te worden en een PT studio op te zetten? In dit artikel ga ik je meenemen in een stappenplan om jouw PT studio op te zetten.

Stap één: onderzoek en planning

Voordat jij begint is het cruciaal om de markt te begrijpen. Voer daarom een marktonderzoek uit om de behoeften van je doelgroep te identificeren en de concurrentie in kaart te brengen. Bezoek andere fitnessstudio's in de omgeving, onderzoek hun sterke en zwakke punten, en bepaal wat jouw unieke verkoopargument zal zijn.

Een goed doordacht businessplan is daarnaast ook enorm van belang voor het succes van je PT studio. Het plan moet een samenvatting bevatten van je bedrijfsdoelstellingen, de strategieën om deze te bereiken, een analyse van de markt en concurrentie, marketing- en verkoopstrategieën, operationele plannen en financiële prognoses. Dit document zal je ook helpen bij het aantrekken van investeerders of het verkrijgen van een lening. Daarnaast geeft het een hoop helderheid over hoe jij het bedrijf voor je ziet.

Stap twee: financiering

Het opzetten van een PT studio is niet gratis! Oftewel je hebt kapitaal nodig en aangezien dit bedrag vaak te groot is om te sparen heb je een investeerder nodig (bijvoorbeeld een bank of particulier) Bepaal hoeveel kapitaal je nodig hebt voor apparatuur, huur, inrichting, marketing, personeel en operationele kosten voor de eerste zes tot twaalf maanden. Opties voor financiering kunnen persoonlijke besparingen, bankleningen, investeerders of crowdfunding omvatten. Heb je weinig tot geen eigen geld? Dan raad ik aan om met Qredits het gesprek aan te gaan. De rente is wat hoger maar ze luisteren wel écht naar jouw idee en geven jou eerder een kans dan bijvoorbeeld een bank.

Wees daarnaast realistisch over je budget en probeer kosten te beheersen waar mogelijk. Zo hoef je niet gelijk alle machines tegelijkertijd te kopen. Investeer eerst in de machines die je écht nodig hebt en zodra je weer meer budget hebt kan je gaan uitbreiden. Overweeg tweedehands apparatuur of leaseopties in plaats van alles nieuw te kopen. Stel een gedetailleerde begroting op en houd je hieraan.

Stap drie: locatie en inrichting

De locatie van je PT studio kan het succes ervan sterk beïnvloeden. Zoek een locatie die gemakkelijk bereikbaar is voor je doelgroep, voldoende parkeergelegenheid biedt en in een gebied ligt met weinig directe concurrentie. Houd ook rekening met de huurprijs en de grootte van de ruimte.

De inrichting van je PT studio moet uitnodigend en functioneel zijn. Investeer in kwaliteitsapparatuur die past bij de behoeften van je klanten. Denk aan een mix van cardio- en krachttrainingsapparatuur, evenals accessoires zoals gewichten, matten, en weerstandsbanden. Zorg voor voldoende ventilatie, verlichting en veiligheid in de ruimte. Zodra jij aan je branding hebt gewerkt en een duidelijk brandboek hebt kan je de inrichting van de studio ook aanpassen naar je branding. Als je inrichting in lijn ligt met je branding zal je merken dat jouw doelgroep zich al gelijk op het gemak voelt in de studio. Dat is de kracht van branding!

Stap vier: vergunningen en verzekeringen

Afhankelijk van je locatie en het type PT bedrijf dat je opent, heb je mogelijk verschillende vergunningen nodig. Dit kan variëren van een handelsvergunning tot gezondheids- en veiligheidsvergunningen. Controleer de lokale wet- en regelgeving om ervoor te zorgen dat je aan alle vereisten voldoet. Check ook of je een ontheffing moet aanvragen op het bestemmingsplan bij de gemeente op het pand wat je op het oog hebt. Een ontheffing aanvragen is een traject wat drie tot zes maanden kan duren dus hou hier rekening mee en overleg dit met de verhuurder van het pand.

Verzeker je bedrijf tegen potentiële risico's. Dit omvat een algemene aansprakelijkheidsverzekering, een verzekering voor bedrijfseigendommen, en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering om jezelf te beschermen tegen claims van klanten.

Conclusie deel één

Vier van de zeven stappen heb jij nu gelezen en zoals je al kan lezen komt er veel bij kijken bij het openen van een eigen PT studio. Deel twee van dit artikel komt over een paar weken ook op de website online, maar mocht je niet willen wachten dan kan jij nu ook met korting de on demand cursus doen: de personal trainer blueprint.

Dit is een cursus waarin ik je een gehele blueprint meegeef over hoe jij succesvol voor jezelf kan werken. Of jij nu een eigen PT studio wilt openen of als ZZP’er gaat werken bij een sportschool. Dit is dé cursus voor elke personal trainer en coach die zichzelf onmisbaar wil maken in de fitnessbranche.

https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen-verdieping/de-personal-trainer-blueprint-zet-je-passie-om-in-winst

.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO