08-07-2024

Hoe start je een PT bedrijf deel 2:

Een stap-voor-stap gids voor het opzetten van jouw PT studio

Door Lisanne Hoogland

In het vorige artikel hebben we de eerste vier stappen beschreven en nu is het tijd om de laatste paar stappen met je te delen! Het starten van een PT studio in de fitnessbranche kan een lonende onderneming zijn, zowel financieel als persoonlijk. Het biedt namelijk de mogelijkheid om anderen te helpen een gezonde levensstijl te bereiken terwijl jij een bedrijf opbouwt.

Stap vijf: personeel en training

Afhankelijk van de grootte van je PT studio en jouw wensen, heb je mogelijk personeel nodig zoals trainers, receptionisten en schoonmakers. Zoek naar gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers die passen bij de cultuur en waarden van je bedrijf. Kleine tip: neem niet te overhaast iemand aan maar lees je goed in de regels en wetten. Daarnaast wil je iemand goed leren kennen voordat je samen aan de slag gaat. Liever wat langer wachten op een goeie match dan nu iemand aannemen die over een paar maanden weer weg is.

Zorg ervoor dat je personeel goed getraind is, niet alleen in fitness en gezondheidszorg, maar ook in klantservice en veiligheid. Stel als eis dat ze bepaalde diploma’s en certificaten hebben om de kennis en kunde van je PT studio hoog te houden. Wil jij geen personeel? Geen probleem! Jij kan ook een PT studio hebben zonder personeel en alleen zelf training geven. Bereken alleen wel goed hoeveel uur jij kan werken versus jouw uurtarief.

Stap 6: marketing en klantenwerving

Ontwikkel een marketingplan om je PT studio te promoten. Zonder promotie kan jij ook mensen niet helpen om fitter te worden. Maak gebruik van verschillende kanalen zoals social media, lokale advertenties, samenwerkingen met andere bedrijven en deelname aan lokale evenementen bijvoorbeeld. Overweeg ook om introductieaanbiedingen of kortingen te bieden om nieuwe klanten aan te trekken.

Een sterke online aanwezigheid is tegenwoordig onmisbaar. Maak een professionele website met informatie over je diensten, openingstijden, tarieven en eventueel een boekingssysteem. Actief zijn op social media platforms kan helpen om een community op te bouwen en je bereik te vergroten.

Bied uitstekende klantenservice en creëer een aangename sfeer in je studio. Vraag regelmatig feedback van je klanten en gebruik dit om je diensten te verbeteren. Loyale klanten zijn essentieel voor het succes van je bedrijf, dus investeer in klantrelatiebeheer.

Stap zeven: opening en operationeel management

Organiseer een grootse opening om je PT studio te introduceren aan de lokale gemeenschap. Dit kan speciale aanbiedingen, demo-lessen, en netwerkactiviteiten omvatten om potentiële klanten aan te trekken. Maak er echt een feestje van!

Zodra je geopend bent, is het belangrijk om je dagelijkse operaties efficiënt te beheren. Dit omvat planning, onderhoud van apparatuur, administratie, en voortdurende marketinginspanningen. Houd een vinger aan de pols van je financiële gezondheid en klanttevredenheid.

Conclusie

Het starten van een eigen PT studio vereist toewijding, hard werk, en strategische planning, maar met de juiste aanpak kun je een succesvolle en bloeiende fitnessstudio opbouwen die een positieve impact heeft op klanten!

Wil jij alles halen uit je bedrijf of ga jij net beginnen als personal trainer? Volg de onlinecursus ‘’The personal trainer blueprint for business’’ waarin ik jou van A tot Z meeneem in hoe jij een succesvolle PT business kan opzetten. Met de juiste kennis en tools een concurrente markt op zodat jij zoveel mogelijk mensen kan helpen om gezondheid en fit te zijn en blijven. Laten we samen jouw bedrijf naar het volgende level tillen!

Hier meer informatie over de online opleiding over het opstarten van een PT bedrijf: https://www.efaa.nl/fitness-en-pt-opleidingen-verdieping/de-personal-trainer-blueprint-zet-je-passie-om-in-winst

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO