06-06-2011

Nationaal Beweegonderzoek start 1 oktober

EFAA - een serviceorganisatie voor fitnesscentra - start op 1 oktober 2011 het Nationaal Beweeg Onderzoek. Deelnemers meten aan de hand van een gemakkelijke test hoe fit, sterk en vitaal ze zijn. Daarnaast wordt er een persoonlijke beweeganalyse gedaan en krijgen ze advies voor de toekomst. Deelnemers kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via www.bewegenismedicijn.nl voor het nationale beweeg onderzoek. Initiatiefnemer EFAA zoekt 20.000 deelnemers, verspreid over het hele land, ongeacht leeftijd of conditieniveau.

 

Regelmatig bewegen om gezond te blijven: niet alleen maar om er goed uit te zien, ook om ziekten voor te zijn en een gezonde levensstijl te bevorderen. Dat is algemeen bekend. Maar hoe vaak moet je dan bewegen en op welke manier zodat dit werkelijk effect oplevert? Er is nog maar weinig bekend over de effecten van specifieke begeleidingsmodellen zoals groepslessen en personal training, alsook de rol van de fitnessbranche binnen de gezondheidszorg als geheel. “Het is mooi dat wij - in samenwerking met diverse partijen - eindelijk een grootschalig onafhankelijk onderzoek kunnen starten om daarmee het gezond bewegen een impuls te geven. Sportcentra vormen de ideale plek om een totaal beweegprogramma uit te voeren. Het onderzoek moet mensen zich daar ook bewuster van maken,” aldus John van Heel, directeur EFAA.

 

Wist je dat? Bewegen steeds meer wordt gezien als belangrijkste ‘medicijn’ van de toekomst en er vanuit huisartsen steeds meer wordt doorverwezen naar beweegprogramma’s en levensstijlinterventies?

De hoger wordende kosten binnen de gezondheidszorg dragen bij aan de urgentie om lichamelijke of geestelijke klachten te voorkomen. Preventie door te bewegen is de meest duurzame manier om dit te doen.

Aanmelden kan vanaf nu via www.bewegenismedicijn.nl. Uw gegevens worden anoniem verwerkt. In september berichten wij u over de verdere inhoud. Het Nationaal Beweegonderzoek is een gezamenlijk initiatief van diverse partijen uit de fitnessbranche waaronder EFAA, HDD Groep, Activity Workx en Kennispraktijk.

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO