27-01-2020

Een diepe en krachtige inademing door de neus en daarna het loslaten van de adem door de mond, alsof je klaar bent met een zware taak, stimuleert het parasympatische zenuwstelsel, waardoor je lichaam oxitrine, seratonine en endorphine aanmaakt, ontspanning en herstel hormonen, die een chronische stress toestand kunnen doorbreken.

Hierboven staat een leefstijl inzicht omschreven, dat veel mensen niet hebben, waardoor ze deze essentiële tip niet dagelijks toepassen. Veel mensen leven o.a. door onwetendheid onnodig in een chronische stress toestand, met alle gevolgen van dien. Zo zijn er meer essentiële ‘leefstijl als medicijn’ inzichten, die, als mensen ze zouden weten, ze die ook toe zouden passen. Gezond leven is een stuk gemakkelijker dan veel mensen denken. Zo denken veel mensen dat ze, om af te vallen, een uur of anderhalf uur moeten gaan sporten, 3 tot 4 keer per week. Toch zorgt een wandeling van 10 minuten al voor het activeren van onze vetverbranding en als we dat een paar keer per dag doen, activeren we een soort van vetmetabolismegolf gedurende de dag.

De generaties die opgegroeid zijn na de tweede wereldoorlog, hebben gewoonweg niet geleerd wat de ingrediënten zijn van een gezonde leefstijl. We zijn als maatschappij teveel gaan leunen op de zorg, waardoor een preventieve gezonde leefstijl gewoonweg te weinig aandacht heeft gekregen.

Sport-, leefstijl- en gezondheidsprofessionals hebben hierin een belangrijke educatieve rol te vervullen. Het overbrengen van de essentiële leefstijl als medicijn kennis, die de meeste volwassenen niet hebben meegekregen en waarvan ze niet weten dat ze het niet weten. Zouden ze die essentiële inzichten kennen, dan zouden ze gemakkelijke gezondere keuzes maken.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO