08-06-2010

In oktober start de Internationaal erkende Personal Training weer in diverse locaties in het land. Dit is dé Personal Training Opleiding in Nederland die voldoet aan de Europese kwaliteitsnormen (EQF). Wanneer men met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, kan men zich ook als personal trainer (EQF level 4) registreren bij EREPS (European Register of Exercise Professionals). Dit is een onafhankelijke organisatie die fitness professionals die werkzaam zijn in de Europese fitnessbranche registreert in een centrale database (www.ereps.eu).

EREPS registratie geeft garantie voor een goede en actuele vakbekwaamheid. De fitness professional dient ook continue bijscholing te volgen om geregistreerd te blijven. EREPS wordt erkend door EHFA (European Health and Fitness Association). Het register wordt in Nederland door Fit!Vak worden beheerd.

Optimale Prestatie Training (OPT) In deze opleiding leert men werken vanuit een geïntegreerd trainingsconcept, waarbij alle trainingsvormen op een geïntegreerde manier onderdeel uitmaken van een progressief systeem. Deze trainingsvormen zijn: Flexibiliteitstraining, Cardiorespiratoire training, Core training, Balanstraining, Reactie training, Snelheid en beweeglijkheid (Speed, Agility en Quickness) en Krachttraining.

Het systeem is ontwikkeld door NASM (National Academy of Sports Medicine) en wordt aangeduid met Optimale Prestatie Training (OPT). Het is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijnen en principes uit de bewegingsleer. Elke fase binnen het (OPT) model is zo opgebouwd dat het iedere klant voorziet van een systematische opbouw waarmee progressie geboekt kan worden ten aanzien van elk persoonlijk doel. Tevens houdt het model rekening met de specifieke persoonlijke behoefte.

De totale opleidingsduur bedraagt 16 weken (4 maanden). De opleiding bestaat uit de volgende 3 delen: theorie, praktijk lesdagen en examens.

Voor meer informatie en de startdata kunt u contact opnemen met EFAA opleidingen op telefoonnummer 0495- 542147, een email sturen naar info@efaa-opleidingen.nl of kijk op www.efaa.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO