11-03-2018

Niets is zo lastig dan gedragsverandering, zeker als we het over gezonder leven hebben. Patronen zijn ingesleten en onze oudere breinen zorgen voor herhaling van routines die zijn aangeleerd. Op gebied van voeding en beweging is dat wat is aangeleerd helaas niet optimaal, iets specifieker gesteld, het is rampzalig. Onze leefstijl ‘software’ is zelf zwaar corrupt, vol met virussen die zich uiten bij ons mensen in ziekmakend gedrag. Te weinig bewegen, te weinig sport, te weinig spiertraining, te weinig groenten en fruit, te weinig van veel wat gezond is en te veel van het ongezonde. Het schrijnende is dat we dit generatie op generatie doorgeven. Daarom zijn we met Nieuwe Gezondheid gestart met het aanleggen van een leefstijl dossier, waarin men per leefstijl thema een film, factsheet en tip programma vindt. Daarom zijn we met Leefstijlcoach opleidingen gestart en daarom is de Leefstijlscan ontwikkeld.

De Leefstijlscan reikt de deelnemer inzicht aan over welke leefstijl aspecten gezondheid bevorderend zijn en welke ziekmakend. Met behulp van de Leefstijl Switch wordt een thema gekozen om te verbeteren. Beter een leefstijl aspect duurzaam aanpassen, in de plaats van de lat te hoog leggen en uitvallen, zo laat research over gedragsverandering zien.

Nu is het tijd voor een volgende stap, professionals die de Leefstijlscan toe gaan passen en waar mogelijk mensen gaan begeleiden in hun leefstijl aanpassing. Wij stellen de Leefstijlscan gratis ter beschikking. Mail hiervoor naar j.vanheel@efaa.nl. We adviseren de Leefstijl- en preventie adviseur en mentaal coaching training als inhouse training voor het team of deelname aan de open trainingen. Vraag gerust de brochure van de inhouse trainingen op.

Wil je als steunpunt aan de slag met je organisatie, dan doen eens navraag naar de Steunpunt lidmaatschappen en wat je er allemaal extra voor krijgt, om preventieve gezondheid en leefstijl verbetering nog beter te begeleiden en dat nog beter uit te dragen.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO