09-03-2009

Rotterdam, 6 maart. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat consumenten sneller van abonnementen van tijdschriften, boekenclubs of sportscholen afkunnen. Dat bleek gisteren tijdens de behandeling van een initiatiefwetsvoorstel van Martijn van Dam (PvdA) waarin een stilzwijgende verlenging van jaarabonnementen wordt verboden.

Het wetsvoorstel regelt dat de opzegtermijn na een jaarcontract één maand dient te zijn en dat de klant niet altijd een aangetekende brief hoeft te schrijven om van een contract af te komen, maar ook moet kunnen opzeggen per e-mail.

Het CDA, SP en VVD willen dat bedrijven hun klanten vooraf waarschuwen als hun abonnement afloopt, zodat de consument zelf de mogelijkheid heeft om op te zeggen of te verlengen. Ook willen CDA en SP weten of er uitzonderingen op de wet mogelijk zijn als een gedragscode regulerend werkt. De Nederlandse Uitgeversbond (NUV) is bijvoorbeeld bereid zijn gedragscode uit te breiden.

Het wetsvoorstel van Van Dam moet consumenten beter beschermen tegen praktijken van sommige sportscholen en uitgeverijen. Deze bedrijven waarschuwen hun klanten niet dat de abonnementsperiode waarvoor ze betaald hebben, is verstreken. Consumenten die niet hebben opgezegd, zitten dan automatisch vast aan een nieuwe periode van een jaar.

In het voorstel wordt een uitzondering gemaakt voor sport- en muziekverenigingen.

http://www.nrc.nl/binnenland/article2172451.ece/Kamer_sneller_af_van_abonnement

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO