04-08-2022

Kans op 100 jaar worden vergroten!

Een van de meest gestelde vragen van vandaag de dag is ‘hoe kan ik oud worden zonder dat ik erg ziek wordt of een van de bekende chronische ziekte ga treffen’? We hebben gemiddeld genomen maar liefst 19 jaar ziekte aan het eind van ons leven, dat wil natuurlijk iedereen terugbrengen.  Dus of het nu daadwerkelijk 100 wordt, als het maar lekker fit en gezond is!

Er wordt veel onderzoek gedaan en er zijn talloze tips over wat we kunnen doen om zo gezond mogelijk 100 te worden. Deze tips zullen niet altijd op jou betrekking hebben maar wellicht kan je anders jouw omgeving hiermee stimuleren en helpen.

Stop met roken:

Wist je dat de kans 50% is dat een roker uiteindelijk toch vroegtijdig overlijdt aan de gevolgen van het roken? Elke sigaret die je rookt neemt een beetje van het einde van jou leven weg. Stoppen met roken is dus een ‘makkelijke’ manier om het leven wat te rekken.

Het schijnt zelfs op andere gebieden op de wereld nog erger te zijn. Amerika claimt dat er jaarlijks 13 keer meer mensen sterven aan de gevolgen van roken dan in het verkeer of door geweld. Daarnaast geven ook veel artsen in Nederland aan dat als iedereen stopt met roken de wachtkamers op een gegeven moment leeg zullen zijn.

Beweeg VEEL, HEEL VEEL:

Bewegen is goed, en meer bewegen is beter… waar kennen we dit ook al weer van? Bewegen zorgt voor de botmassa en de dichtheid van onze botten. Daarbij vecht het ook tegen een te hoge bloeddruk. De spiermassa neemt toe en de vetmassa neemt af. Hierbij hoort ook de spiermassa van het hart en het maximale ademvolume. De lijst van pluspunten van bewegen is nog veel langer en zal de komende edities nog veel duidelijker gaan worden.

Zoals we al weten betekent bewegen niet perse dat je moet gaan hardlopen, krachttrainen of voetballen, hoewel 2 keer per week spiertraining wel een advies is van de Gezondheidsraad. De dagelijkse 30 minuten aan matig intensieve beweging zoals wandelen bevorderen het bovenstaande ook al! Je motivatie voor een hond helpt voor je gezondheid dus net zoveel als de inschrijving voor een marathon.

Dus zie voortaan niet op tegen het uitlaten van je hond als verplichting maar zie het als een hulpmiddel om 100 te worden.

Kijktip: Tips van een 100 jarige! https://www.youtube.com/watch?v=8Pmma4QGwFY

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO