04-06-2018

De Fitfact van deze maand is die van ‘kwaliteit van leven’, afkomstig uit het positieve gezondheid model. ‘Kwaliteit van leven’ is een van de 6 domeinen van het model. Onderdelen ‘kwaliteit van leven’ domein zijn;

  • Je kwaliteit van leven algemeen

  • Je gevoel van welbevinden

  • De mate waarin je kan genieten van het leven

  • Hoe je je gezondheid ervaart

  • Lekker in je vel zitten

  • De maten van levenslust

  • Het gevoel van balans in je leven

Uit onderzoek blijkt dat de manier waarop wij ons leven bekijken en beoordelen een negatieve en positieve invloed kan hebben op onze gezondheid. Door ons te richten op gezondheid en wat we nog kunnen in de plaats van de focus op ziekten, kunnen we invloed uitoefenen op de gezondheid en energie van onze cellen.

Hoe toepassen?

Als je als professional dit toe wil passen, hoe pak je dat dan aan? Kijken we naar de Stages of Change, dan zien we dat de 1e drie groepen nog niet overtuigd zijn van het belang ofwel nog niet bewust zijn. Bewustwording komt dus op de eerste plaats.

De poster en de FitFact zijn er voor bedoeld om bij te dragen aan die bewustwording. Dat gaat uiteraard alleen werken als we met z’n allen deze FitFact en poster toepassen.

Wellicht is het een goed idee om allemaal samen een oproep te doen om de ‘kwaliteit van leven’ test te doen die op de inspiratie poster staat. Deze kan op social media geplaatst worden met de vraag: check hier jouw ‘Kwaliteit van leven’!

Je kan daaraan toevoegen dat  men via jou de FitFact op kan vragen met het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ dit in het dagelijks leven toe te passen.

Laat het thema ‘Kwaliteit van leven’ leven! Pas jij nog andere middelen toe om het thema bekend te maken, laat dat gerust even weten.

Blijf op de hoogte via onze Nieuwe Gezondheid facebook pagina

Samen voor een gezondere maatschappij!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO