04-12-2017

Inspiratie naar gezonder leven!

Het lijkt erop dat de boodschap van ‘Bewegen is medicijn’ nog lang niet geland is bij de meerderheid van de bevolking. De nieuwe beweegrichtlijn is dan wel gepubliceerd begin november 2017 door de Gezondheidsraad, maar toch beweegt 87% van de bevolking onvoldoende. In de nieuwe richtlijn wordt toch duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd aangegeven dat recreatief bewegen in combinatie met intensiever bewegen en spiertraining significante effecten heeft op onze leefkwaliteit en gezondheid.

Waarom doen we het dan niet allemaal???

Allereerst omdat de meeste mensen er wel iets over weten, maar onvoldoende de details kennen. Men blijft hangen in, ‘jaaa, moet ik misschien eens gaan doen’ omdat men gewoonweg te weinig weet hoeveel voordeel er mee behaald kan worden. Vanuit het Health Believe model weten we dat het kennen van de voor- en nadelen een cruciale factor is om over te gaan tot actie. Natuurlijk hebben intermediairs zoals sporttrainers, praktijk ondersteuners, huisartsen, leefstijlcoaches, personal trainers, leerkrachten, werkgevers/HR medewerkers, enz. de taak om mensen bewuster te maken over de preventieve kracht van bewegen en spiertraining, maar beheersen zij die kennis wel om hem over te kunnen dragen?

Mensen die al in de fase zitten dat ze wat meer willen doen hebben een passende uitnodiging nodig om in actie te komen. Voor de een is dat de uitnodiging van een collega voor een lunchwandeling, voor de ander het advies om thuis oefeningen te gaan doen of in te haken op een wandelgroep of sportactiviteit. Daarom is het zo belangrijk dat de intermediairs de kennis bezitten.

Het wordt tijd om Bewegen als medicijn goed op de kaart te zetten. Vanuit Nieuwe Gezondheid en EFAA verzorgen we Bewegen is Medicijn lezingen en cursussen voor particulieren, bedrijven, sportcentra, congressen, vakgroepen, zorggroepen en leefstijl professionals. De Bewegen is medicijn lezing inspireert medewerkers en management teams om een stapje extra te nemen en stapje voor stapje de leefstijl gezonder te maken.

Zou het niet mooi zijn als er veel meer professionals zouden zijn die deze Bewegen is Medicijn lezing zouden verzorgen in hun eigen regio? Niks mooiers dan mensen inspireren om gezonder te gaan leven. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden via info@bewegenismedicijn.nl

Leuk om even te bekijken:

Website Bewegenismedicijn.nl

Video: Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen? Prof. Dr. Erik Scherder

Video: Minder medicijnen door meer bewegen?

Video: Wonder gezondheidsmiddel (gratis)........ 

Video: What is the Exercise is medicine Solution? 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO