17-05-2011

LeefstijlclubTM is een service van EFAA waarin kwaliteitcentra samenwerken om de kwaliteit van de organisatie, de kennis van teamleden en de service en begeleiding van leden te optimaliseren.

 

Dit doet EFAA door praktijk materialen over Bewegen is Medicijn aan te reiken, sportcentra te ondersteunen in kwaliteit ontwikkeling, een uniek club e-learning systeem aan te reiken voor een doorlopende kennis ontwikkeling van het team. Leden krijgen een leefstijl plan aangereikt  waarmee een sportcentrum een duidelijke USP in handen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld low budget centra.

 

Inmiddels zijn meer dan 100 centra aangesloten bij de Leefstijlclub service van EFAA en past al meer dan de helft actief de schijf van 3 toe in hun advies naar de leden.

 

Positioneren is momenteel het toverwoord binnen de fitnessbranche. Er ontstaat steeds meer concurrentie onder andere vanuit low budget clubs maar er zijn zeker ook  kansen aangezien het effect van bewegen steeds bekender wordt. “Een kans die we als branche niet mogen laten liggen” aldus John van Heel, directeur van EFAA.

 

EFAA nam het op wetenschap gebaseerde beweegadvies van het ACSM (American College of Sports and Medicine), de toonaangevende organisatie op gebied van bewegen en gezondheid en vertaalde dat naar het Schijf van 3 model. Van Heel legt uit; “Voor trainers een helder model om in het totale beweeg spectrum te adviseren, voor sportcentra een kans om kwalitatief en uniform te gaan begeleiden en adviseren maar ook om ons beter te positioneren. De ervaring leert ons dat leden inspiratie putten uit het model om gewoonweg meer en completer te bewegen”.

 

EFAA presenteerde op 11 februari jl. het Bewegen is Medicijn handvest waarin de visie van fitness als effectieve leefstijl interventie omschreven staat.

 

Om Bewegen is Medicijn en de schijf van 3 ook bij het grote publiek bekend te maken start EFAA is september een nationaal beweeg onderzoek en een schijf van 3 campagne. Sportcentra die in willen haken kunnen mailen naar info@efaa.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO