30-11-2009

Fitness First is met ruim 500 clubs wereldwijd een van de grootste aanbieders van fitness. Ruim 1,4 miljoen leden zijn actief in de clubs rond de wereld. Niet voor niets kiest Fitness First een nieuwe benadering van de markt met een nieuwe ambitie; de wereld fitter maken. Met nieuwe producten BodyStart en BodyFIRST zet Fitness First na de introductie van Personal Training 4 jaar geleden opnieuw een trend in de fitnessindustrie.

Maandelijks 500.000 bezoekers

In de Benelux zijn ruim 100.000 leden actief in 52 clubs. “Het zijn echt enorme aantallen”, legt Richard van Riel uit. “We zijn onderweg naar bijna een half miljoen bezoekers per maand in onze clubs”, vervolgt de Product Director Benelux. Fitness First, dat in de fitnessindustrie bekend is om zijn sterke sales systeem, wil hiernaast vooral de focus gaan leggen op de core-business van het bedrijf. “Met een toenemende marktverzadiging is het meer en meer van belang de consument het verschil te laten ervaren tussen de verschillende aanbieders”. Fitness First wil de plek zijn waar samen met bewegingspecialisten gestreefd wordt de persoonlijke doelstellingen te bereiken. Een goed uitgebalanceerd aanbod aan fitness, groepslessen en personal training vormen hierbij de basis waaruit leden kunnen kiezen.

Unieke introductie en begeleiding met BodyStart

In de ambitie de wereld fitter te maken heeft Fitness First gekozen voor een duidelijke en unieke introductie voor alle leden. Middels BodyStart worden nieuwe leden op weg geholpen om hun persoonlijke doelstellingen te behalen. “In het verleden ontvingen leden een standaard programma, maar met BodySTART krijgen nieuwe leden een programma dat aansluit bij hun doelstelling”, vervolgt van Riel. “We hebben vier fitnesstracks gedefinieerd; sport, strenght, health and shape. Op basis van de intake krijgt het nieuwe clublid direct bij introductie een passende benadering”. In combinatie met een welkomsessie in de club en een tweede afspraak met een fitnessbegeleider is het nieuwe clublid gegarandeerd van een goede eerste stap. Niet voor niets hanteert Fitness First de slogan “better living starts here”.

Premium product; BodyFIRST

Naast BodyStart is BodyFIRST het premium product van Fitness First. Uniek en helemaal toegespitst op zowel de individuele doelstellingen en lichaamsmogelijkheden wordt middels een personal trainer in 3 sessies maatwerk geleverd. “BodyFirst is de beste eerste stap om je persoonlijke doelstellingen te bereiken”. Wereldwijd zijn de fitnessteams en personal trainers van Fitness First bezig om de dromen en doelstellingen van clubleden te verwezenlijken. “BodyFIRST” is in de andere Fitness First landen reeds met succes gelanceerd. Naast de persoonlijke sessies met de personal trainer ontvangt elk clublid een informatiepakket met een drietal boeken ter ondersteuning van de trainingen. “ BodyJournal om de trainingsresultaten te volgen, BodyGuide met alle informatie omtrent trainen en BodyFuel met uitgebreide voedingsinformatie en gezonde recepten voor thuis”. Met BodyFirst toont Fitness First aan echt een nieuwe weg in te zijn geslagen en haar kernactiviteiten rondom bewegen meer waarde te geven voor de consument.

Gaming

Nieuw voor Fitnes First is ook de lancering van de Nintendo Wii “New U” Personal Trainer. “We zijn ons bewust dat we niet iedereen in onze clubs kunnen ontvangen. Daarom is de lancering van een thuisproduct van Fitness First een prima alternatief. Voor degenen die echt geen tijd hebben is het nu mogelijk om met een “echte” personal trainer thuis aan de slag te gaan. “Dit is natuurlijk geen vervanging voor de echte personal trainer, maar wanneer je echt niet de tijd vind is het een prima thuis-alternatief”. De game, of eigenlijk beter gezegd, het trainingsproramma biedt de keuze uit 4 trainers. De trainer die het beste bij je past, begeleid je door oefeningen en geeft je beweeg- en voedingstips.

Personal Training

Of leden nu zelfstandig of met begeleiding willen sporten, Fitness First komt tegemoet aan de wensen van haar leden. In de Benelux zijn inmiddels meer dan 300 personal trainers actief. Het voordeel voor de consument is dat de clubs van Fitness First zijn uitgerust met een gebied speciaal voor functionele training. “In veel gevallen zie ik dat personal training niet meer is dan begeleiding naast een fitnessapparaat”, legt van Riel uit. “Bij Fitness First is personal training een een-op-een persoonlijk en functioneel trainingsprogramma”. Hierbij wordt vooral gebruikt gemaakt van trainingsmaterialen die de reguliere fitnessbeoefenaar niet gebruikt. In de visie van Fitness First komt personal training enkel op die manier tot zijn recht en geeft het een duidelijke meerwaarde voor de consument.

“De eerste reacties van leden zijn erg positief en veelbelovend te noemen”. Het effect op de retentie zal over een half jaar zichtbaar worden en ook onze personal trainers zullen zich gesteund voelen in de ontwikkeling van hun business”. En het belangrijkste effect; meer leden die met meer plezier,vaker komen sporten en zicht fitter voelen.

Making the World a FITTER place

www.fitnessfirst.com

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO