10-10-2014

Matrix Fitness ondertekende donderdag 9 oktober jl. het convenant Bewegen is Medicijn. Met de ondertekening onderstrepen zij het belang van een actieve leefstijl voor de gezondheid en de bijdrage die de fitnessbranche aan de preventieve zorg kan leveren onder het motto Bewegen is Medicijn. “Onze bedrijfsfilosofie is gebaseerd op  Health, Value & Sharing”, aldus Marco Vonk, Managing Director van Matrix Fitness. “Wij zetten ons dan ook graag in om de boodschap van Bewegen is Medicijn te verspreiden en kennis hierover te delen.”  

Inmiddels hebben talloze wetenschappelijke studies bewezen dat bewegen direct van invloed is op onze gezondheid en de snelheid waarmee we fysiek en geestelijk verouderen. Te weinig lichaamsbeweging vergroot aanzienlijk het risico om ziek te worden en vroegtijdig te overlijden. Het landelijk initiatief, Bewegen is Medicijn genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan. Het roept beweeg- en leefstijl professionals, maar ook zorgorganisaties op om te ondersteunen.

De Europese Commissie noemt het een inactiviteitspandemie (41% van alle Europeanen leven inactief); we zitten teveel, dagelijks bewegen we te weinig en sporten niet genoeg. Dat is de primaire oorzaak van vroegtijdige sterfte en het ontstaan van de meeste welvaartziekten. Daarom riep Philippe Roux van de Europese Commissie de sportbranche op, tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen, om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.

Matrix Fitness pakt de bal op en haakt in als eerste ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als leverancier van fitnessapparatuur en -oplossingen kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van inactiviteit door onze achterban te betrekken bij deze beweging. Als inactiviteit toeneemt, dan raakt dat ons natuurlijk ook vroeg of laat, daar sluiten we onze ogen niet voor. Tevens hebben alle marktpartijen een verantwoordelijkheid in gezondheidsbevordering, zo ook wij natuurlijk”, aldus Marco Vonk. Matrix Fitness gaat de komende tijd haar achterban oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten.

Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken op Bewegen is Medicijn, ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan vermindert het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.

Voor meer informatie: Bewegen is Medicijn: kijk op www.bewegenismedicijn.nl John van Heel: J.vanheel@efaa.nl Matrix Fitness: kijk op www.matrixfitness.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO